Ďábelské topinky s kuřecím a zeleninou

Ďábelské topinky s kuřecím a zeleninou
  • Čas přípravy
    20 min
  • Doba vaření
    40 min
  • Porce
    6
  • Celkový čas
    60 min

Jedním ze šlágrů českých hospod je topinka s pikantní masovou směsí a zeleninou. Topinka se zasype strouhaným sýrem a kouzlo je na světě. Připravte si topinky podle mé oblíbené hospůdky.

Ďábelské topinky s kuřecím a zeleninou je naprosto ideální jídlo k pivu, ale pochutnají si na něm všichni. Jídlo je potřeba doladit k dokonalosti, a proto mějte vždy připravený strouhaný sýr k posypání topinky. Alternativně si lze jídlo připravit stejným způsobem i z vepřového masa.

Suroviny na pikantní směs na topinky

Suroviny na ďábelské topinky s kuřecím a zeleninou

  • 2 lžíce oleje
  • 2 cibule
  • 500 g kuřecího masa
  • sůl, černý pepř
  • 1 malý rajčatový protlak
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička uzené papriky
  • 200 g rajčatové pyré
  • 1 lžíce sójovky
  • 1 lžíce worcesteru
  • 4 stroužky česneku
  • 3 papriky (různé barvy)
  • chilli paprička
  • 1 pórek
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 4 lžíce domácího kečupu
  • 1 lžíce majoránky
  • sýr na posypání
  • petrželka na ozdobu
  • topinka: chléb, stroužek česneku, olej na smažení

VIDEORECEPT

Postup přípravy ďábelské směsi na topinky s kuřecím a zeleninou

  • Ve větším hrnci rozpalte olej a na něm restujte cibuli nakrájenou na proužky dokud nezesklovatí. Přidejte kuřecí maso na nudličky, osolte, opepřete a orestujte maso ze všech stran.
  • K orestovanému masu přidejte protlak, sladkou a uzenou papriku a vše za stálého míchání minutku restujte. Poté přidejte rajčatové pyré, sójovou a worcestrovou omáčku, polovinu česneku, papriky a chilli. Vše promíchejte a přiklopené duste do změknutí zeleniny.
  • Směs odklopte a přidejte druhou polovinu česneku, pórek, domácí kečup a lžíci třtinového cukru. Odklopené nechte probublávat, aby pórek změkl a směs zhoustla do požadované konzistence. Na konci přidejte rozemnutou majoránku v dlaních a nechte společně prohřát. Jídlo dochuťte solí a pepřem podle potřeby.
  • V pánvi si na oleji osmažte chlebovou topinku dozlatova. Křupavou topinku potřete stroužkem česneku z obou stran a na topinku poklaďte porci pikantní kuřecí směsi. Topinku zasypte petrželkou a strouhaným sýrem.

TIP: Tato směs je také výborná k domácím bramboráčkům.

Chutnaly vám ďábelské topinky? Vyzkoušejte také:

Ingredients

Ďábelská směs na topinku

Topinka

    Mohlo by se vám líbit

    Recipe Reviews

    • HankaDorazinova

      Hmmm, dala bych si!

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.