- by Břicháč Tom
-
Čas přípravy5 min
-
Doba vaření10 min
-
Porce1
-
Celkový čas15 min
Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.
Cuketová kolečka se sýrem je rychlá a snadná večeře, kterou připravíte z trouby. Kolečka si můžete připravit z parmazánu, eidamu nebo čedaru. Pro intenzivnější a výraznější chuť doporučuji použít parmazán a čedar. Pokud zrovna máte otevřené dva sýry, klidně je nakombinujte.
Suroviny na cuketová kolečka se sýrem
- 1/2 cukety
- 100 g parmezánu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- oregano
- sůl
TIP: Nemusíte používat oregano. Pokud máte raději jiné bylinky, vyzkoušejte to s nimi. Doporučuji vyzkoušet variantu s chilli, rozmarýnem nebo tymiánem.
Postup přípravy cuketových koleček od Břicháče
- Cuketu neloupejte, pouze omyjte a nakrájejte na kolečka o tloušťce zhruba 2mm.
- Kolečka vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem.
- V mističce si smíchejte prolisovaný stroužek česneku, olej, oregano a sůl. Mašlovačkou potřete zvrchu cuketová kolečka touto olejovou směsí.
- Sýr si nastrouhejte a lehce posypte každé kolečko na plechu.
- Cuketová kolečka pečte v předehřáté troubě na 200°C zhruba 10 minut. Jakmile je sýr rozpečený a chytne zlatavou barvu, můžete kolečka vyndat.
TIP: Lepší je si nakrájená cuketová kolečka lehce posypat solí, nechat je chvíli pustit vodu, osušit kuchyňskou utěrkou a poté s nimi dále pracovat.
Další recepty od Břicháče Toma:
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews