-
Čas přípravy1 hod
-
Doba vaření1 hod
-
Porce8
-
Celkový čas2 hod
Indická kuchyně je úžasná, jejich kořeněné omáčky s kousky masa milují lidé po celém světě. Připravte si doma úžasnou mangovou omáčku s kokosovým mlékem a kuřecími kousky. Pokud máte rádi exotiku, tak Mango Chicken Curry je přesně recept pro vás.
Mango Chicken Curry je lahodné indické jídlo, které spojuje kuřecí maso s exotickou sladko-kyselou chutí manga a kořeněnou omáčkou. Tato chuťově vyvážená kombinace sladkého manga, pikantního koření a krémového kokosového mléka vytváří nádherně aromatickou a lahodnou omáčku, která se dokonale hodí k basmati rýži nebo domácím plackám čapátí.
Suroviny na Mango Chicken Curry
Marinované kuřecí maso:
- 800 g kuřecího masa
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička chilli
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžíce Masala
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 bílý jogurt
Mangová omáčka s kokosovým mlékem:
- 3 lžíce přepuštěného másla
- 1 celá skořice
- 6 ks kardamomu (2 lžičky mletého)
- 1 lžička drceného koriandru (semínka)
- 3 lžíce koření Masala např. Mild Madras
- 1/2 lžíce římského kmínu
- 1 lžíce Garam Masala
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- kousek 3 cm zázvoru
- 200 g rajčatového pyré
- 2 zralá manga
- 400 ml kokosového mléka
- 1/2 lžičky chilli
- 1 lžička soli
- mletý černý pepř
- svazek čerstvého koriandru
- cukr podle potřeby
VIDEORECEPT
Postup přípravy Chicken Mango Curry
- Začněte s přípravou marinády na maso, maso je vhodné marinovat přes noc v lednici. Kuřecí maso nakrájejte na zhruba 4 cm kostky a marinádu vytvořte smícháním ingrediencí na marinádu. Kostky masa potřené ze všech stran přikryjte potravinářskou fólií a skladujte v lednici.
- Oloupané cibule, česnek a zázvor dejte do mixéru a rozmixujte dohladka. Směs dejte stranou a ve stejném mixéru rozmixujte 1 a 1/2 manga v kokosovém mléku. Půlku manga můžete nakrájet na kostky, které přidáte do omáčky. Pokud tam kousky manga nechcete, rozmixujte obě manga.
- Kostky masa vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem, troubu předehřejte na 220 stupňů a maso pečte 15 minut. Jakmile je hotové a šťavnaté, vyndejte ho stranou, ke konci ho přidáte do omáčky.
- Nyní začněte s přípravou omáčky, ve velkém hrnci si rozpusťte ghí, přidejte skořici a kardamom a na vyšším stupni zahřívejte, aby koření krásně zavonělo. Přidejte drcená semínka koriandru, Masalu, římský kmín, cibuli s česnekem a zázvorem a restujte na středním stupni 5-10 minut. Koření díky teplotě provoní a předá správnou chuť omáčce.
- Přidejte rajčatové pyré s mangem a kokosovým mlékem, půlku manga na kostky, chilli, sůl, ocet a přiveďte směs k varu. Pokud se vám omáčka nezdá příliš jemná, můžete směs ještě rozmixovat dohladka. Po 10 minutách mírného vaření přidejte kousky upečeného kuřecího masa a opět společně 10 minut prohřejte.
- Ke konci omáčku dochuťte čerstvě nasekaným koriandrem, černým pepřem popř. solí podle chuti. Hotovou omáčku podávejte s plackami čapátí nebo k rýži basmati.
Chutnalo vám indické Mango Chicken Curry? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Marinované kuřecí maso
Mangová kari omáčka
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews