-
Čas přípravy1 hod
-
Doba vaření1 hod
-
Porce8
-
Celkový čas2 hod
Indická kuchyně je úžasná, jejich kořeněné omáčky s kousky masa milují lidé po celém světě. Připravte si doma úžasnou mangovou omáčku s kokosovým mlékem a kuřecími kousky. Pokud máte rádi exotiku, tak Mango Chicken Curry je přesně recept pro vás.
Mango Chicken Curry je lahodné indické jídlo, které spojuje kuřecí maso s exotickou sladko-kyselou chutí manga a kořeněnou omáčkou. Tato chuťově vyvážená kombinace sladkého manga, pikantního koření a krémového kokosového mléka vytváří nádherně aromatickou a lahodnou omáčku, která se dokonale hodí k basmati rýži nebo domácím plackám čapátí.
Suroviny na Mango Chicken Curry
Marinované kuřecí maso:
800 g kuřecího masa
2 stroužky česneku
1 lžička chilli
1 lžička kurkumy
1 lžíce Masala
1 lžíce citronové šťávy
1 bílý jogurt
Mangová omáčka s kokosovým mlékem:
3 lžíce přepuštěného másla
1 celá skořice
6 ks kardamomu (2 lžičky mletého)
1 lžička drceného koriandru (semínka)
3 lžíce koření Masala např. Mild Madras
1/2 lžíce římského kmínu
1 lžíce Garam Masala
2 cibule
4 stroužky česneku
kousek 3 cm zázvoru
200 g rajčatového pyré
2 zralá manga
400 ml kokosového mléka
1/2 lžičky chilli
1 lžička soli
mletý černý pepř
svazek čerstvého koriandru
cukr podle potřeby
VIDEORECEPT
Postup přípravy Chicken Mango Curry
Začněte s přípravou marinády na maso, maso je vhodné marinovat přes noc v lednici. Kuřecí maso nakrájejte na zhruba 4 cm kostky a marinádu vytvořte smícháním ingrediencí na marinádu. Kostky masa potřené ze všech stran přikryjte potravinářskou fólií a skladujte v lednici.
Oloupané cibule, česnek a zázvor dejte do mixéru a rozmixujte dohladka. Směs dejte stranou a ve stejném mixéru rozmixujte 1 a 1/2 manga v kokosovém mléku. Půlku manga můžete nakrájet na kostky, které přidáte do omáčky. Pokud tam kousky manga nechcete, rozmixujte obě manga.
Kostky masa vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem, troubu předehřejte na 220 stupňů a maso pečte 15 minut. Jakmile je hotové a šťavnaté, vyndejte ho stranou, ke konci ho přidáte do omáčky.
Nyní začněte s přípravou omáčky, ve velkém hrnci si rozpusťte ghí, přidejte skořici a kardamom a na vyšším stupni zahřívejte, aby koření krásně zavonělo. Přidejte drcená semínka koriandru, Masalu, římský kmín, cibuli s česnekem a zázvorem a restujte na středním stupni 5-10 minut. Koření díky teplotě provoní a předá správnou chuť omáčce.
Přidejte rajčatové pyré s mangem a kokosovým mlékem, půlku manga na kostky, chilli, sůl, ocet a přiveďte směs k varu. Pokud se vám omáčka nezdá příliš jemná, můžete směs ještě rozmixovat dohladka. Po 10 minutách mírného vaření přidejte kousky upečeného kuřecího masa a opět společně 10 minut prohřejte.
Ke konci omáčku dochuťte čerstvě nasekaným koriandrem, černým pepřem popř. solí podle chuti. Hotovou omáčku podávejte s plackami čapátí nebo k rýži basmati.
Chutnalo vám indické Mango Chicken Curry? Vyzkoušejte také:
Suroviny
Marinované kuřecí maso
Mangová kari omáčka
Napište komentář Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Hodnocení receptu