-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření50 minut
-
Porce4
-
Celkový čas60 minut
Bramborové šišky s uzeným a špenátem
Bramborové šišky s uzeným a špenátem je jednoduché a přitom tak dobré jídlo. Tyto šišky na slano vás jistě neurazí. Výsledná chuť je podobná plněným bramborovým knedlíkům s uzeným. K šiškám se rovněž hodí dušené bílé zelí.
Suroviny na bramborové šišky s uzeným a špenátem
- 600 g brambor (ideálně varného typu B)
- 250 g hrubé mouky + na pomoučnění
- 1 vejce
- lžička soli
- k podávání: uzené maso, cibule, sádlo
Suroviny na špenát
- 450 g mraženého špenátu
- 2 cibule
- 2 vejce
- lžíce hladké mouky
- sůl & pepř
- 1/2 lžičky kmínu
- smetana podle chuti
- olej
Postup přípravy bramborových šišek s uzeným a špenátem
- Nejprve si připravte bramborové šišky. Brambory uvařte ve slupce, nechte vychladnou, oloupejte a poté nastrouhejte na jemném struhadle.
- Přidejte vejce, sůl, mouku a rukama vypracujte těsto, které se nelepí.
- Ze vzniklého těsta vytvarujte válečky na pomoučněné ploše a válečky poté vařte ve vroucí osolené vodě zhruba 7 minut.
- Nyní si připravte špenát. Oloupanou a nakrájenou cibuli najemno si orestujte do zlatova na oleji nebo sádle, přidejte prolisovaný česnek minutku restujte, zaprašte moukou a poté přidejte povolený špenát. Přidejte trochu vody (obzvláště u čerstvého špenátu), drcený kmín, sůl a 15 minut poduste.
- Nakonec vmíchejte 2 vejce za stálého míchání. Pokud chcete krémově smetanový špenát, přidejte i smetanu ke šlehání podle chuti. Dochuťte solí a pepřem.
- Nakonec si připravte na sádle cibuli nakrájenou najemno a orestujte ji s uzeným masem nakrájeným na kostičky. Jakmile bude cibule hnědá, podávejte k šiškám a špenátu.
Vyzkoušejte také:
- Výborná znojemská omáčka
- Ořechovo-medové řezy tzv. Nebe v hubě
- Vepřová panenka s fazolkami a pepřovou omáčkou
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review