-
Čas přípravy20 min
-
Doba vaření20 min
-
Porce8
-
Celkový čas20 min
Autentické avokádové guacamole
Toto autentické avokádové guacamole je můj oblíbený mexický pokrm. Je to taková avokádová salsa Aztéků, která se používá jako pomazánka nebo jako přísada k dalším pokrmům. Zkuste toto guacamole připravit třeba k nachos, do hamburgerů nebo ke quesadillám, hodí se téměř k jakémukoli jídlu. Pokud máte rádi mexickou kuchyni, tak tento recept budete zaručeně milovat. Před samotnou přípravou doporučuji zhlédnout článek 10 nejčastějších chyb při přípravě guacamole.
Suroviny na autentické avokádové guacamole
- 1 cibule
- 2 zralé rajčata
- 3 zralá avokáda
- 1 stroužek česneku
- 2 lžičky nasekaných papriček jalapeňos
- 2 lžičky šťávy z limety
- lžička soli dle chuti
TIP: Pokud nemáte rádi pikantní jídla, tak v receptu nepoužívejte chilli papričky jalapeňos.
Suroviny, které lze přidat, ale nedoporučuji salsu překombinovat:
- koriandr
- zakysaná smetana
- kajenský pepř
- kukuřice
- slanina
Vyzkoušejte také:
Directions
Konzistence vašeho guacamole je zcela na vás. Pokud dáváte přednost hrubší konzistenci, pak úplně nezmačkejte avokádo a rajčata a cibuli nakrájejte také na trochu větší kousky. Pokud dáváte přednost hladšímu guacamole, důkladně rozmačkejte avokádo a ostatní ingredience nakrájejte na jemné kostky. Já preferuji napůl rozmačkané vidličkou tak, aby byly v guacamole stále kousky avokáda a lépe vynikla jejich skvělá chuť.
Cibuli si nakrájejte na kostičky (můžete jako já použít pomocníka) a poté ji dejte na 20 minut do studené vody, abyste ji zbavili silného až štiplavého zápachu a chuti. Mezitím si rozpulte rajčata a zbavte je jádra se semínky a poté je stejným způsobem jako cibuli. Cibuli slijte nebo nechte odkapat a odložte společně s rajčetem stranou.
V míse rozmačkejte ideálně vidličkou vaše zralé avokáda. Poté nastrouhejte nebo prolisujte do směsi stroužek česneku. Přidejte lžičku soli (nebojte se guacamole více osolit) a poté přidejte čerstvě vymačkanou šťávu z limetky s nakrájenými papričkami.
Conclusion
Pokud jste směs důkladně promíchali, tak ho můžete ihned servírovat. Nezapomeňte, že guacamole je nejlepší v den přípravy sníst. Guacamole je vynikající k mnoha pokrmům. Pokud jej budete správně uchovávat, jak je popsáno v článku odkazovaném výše, tak vám pár dní může v lednici vydržet.
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Autentické avokádové guacamole
Follow The Directions
Konzistence vašeho guacamole je zcela na vás. Pokud dáváte přednost hrubší konzistenci, pak úplně nezmačkejte avokádo a rajčata a cibuli nakrájejte také na trochu větší kousky. Pokud dáváte přednost hladšímu guacamole, důkladně rozmačkejte avokádo a ostatní ingredience nakrájejte na jemné kostky. Já preferuji napůl rozmačkané vidličkou tak, aby byly v guacamole stále kousky avokáda a lépe vynikla jejich skvělá chuť.
Cibuli si nakrájejte na kostičky (můžete jako já použít pomocníka) a poté ji dejte na 20 minut do studené vody, abyste ji zbavili silného až štiplavého zápachu a chuti. Mezitím si rozpulte rajčata a zbavte je jádra se semínky a poté je stejným způsobem jako cibuli. Cibuli slijte nebo nechte odkapat a odložte společně s rajčetem stranou.
V míse rozmačkejte ideálně vidličkou vaše zralé avokáda. Poté nastrouhejte nebo prolisujte do směsi stroužek česneku. Přidejte lžičku soli (nebojte se guacamole více osolit) a poté přidejte čerstvě vymačkanou šťávu z limetky s nakrájenými papričkami.
Recipe Reviews