Nejlepší slovenská kapustnica (pravá s klobásou)
Pravá slovenská kapustnica (pravá s klobásou) Pravá slovenská kapustnica je tradiční slovenský recept na hustou polévku. Kapusta ve slovenštině znamená zelí, takže je to obdoba naší
Bramborové šišky s uzeným a špenátem
Bramborové šišky s uzeným a špenátem Bramborové šišky s uzeným a špenátem je jednoduché a přitom tak dobré jídlo. Tyto šišky na slano vás jistě neurazí.
Nejlepší domácí kysané zelí do sklenic
Nejlepší domácí kysané zelí do sklenic Nejlepší domácí kysané zelí do sklenic je typicky podzimní záležitost. Kysané zelí do sklenic se dělá nejlépe z kruhárenského (podzimního)
Plněné bramborové knedlíky s uzeným masem
Plněné bramborové knedlíky s uzeným masem Plněné bramborové knedlíky s uzeným masem je typické české jídlo, které je sice náročnější na přípravu, ale výsledek stojí za
Klasické vepřové výpečky se zelím
Klasické vepřové výpečky se zelím Klasické vepřové výpečky se zelím je jedno z typických jídel české kuchyně. Jako příloha k výpečkům se hodí náš bramborový nebo
Nejlepší zelňačka se smetanou a bramborem
Nejlepší zelňačka se smetanou Nejlepší zelňačka se smetanou je oblíbené jídlo v naší rodině. Zelňačka nebo také zelná polévka je typická česká polévka, která obsahuje
Nejlepší vepřo knedlo zelo podle Pohlreicha
Nejlepší vepřo knedlo zelo Vepřo knedlo zelo je naprostá klasika české gastronomie. Aby taky ne, Češi mají tento pokrm jako národní. Jídlo je jednoduché a
Vynikající dušené bílé zelí k pokrmům
Vynikající dušené bílé zelí k pokrmům Vynikající dušené bílé zelí je nedílnou součástí některých českých jídel. Bez zelí si nedáte například ani knedlo zelo vepřo,
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem Bramborové knedlíky plněné uzeným masem přelité osmahnutou cibulkou, jsou skvělou volbou například na nedělní oběd. Teď už jen stačí si
Pravý segedínský guláš (Segedín)
Pravý segedínský guláš (Segedín) Pravý segedínský guláš je oblíbená omáčka především ke knedlíkům. Důležitými surovinami jsou kysané zelí a vepřové maso. Segedínský guláš lze připravit