Pravá krkonošská kulajda ze sušených hub
Kulajda je tradiční česká polévka, která je charakteristická svou sladkokyselou chutí s koprem. Kulajdu připravíte ze sušených, ale i čerstvý či nakládaných hub. Základními surovinami
Babiččin vepřový guláš (ten nejlepší)
Guláš je velmi oblíbené jídlo, které není známé jen u nás, ale také v okolních zemích. Tajemství dobrého guláše je kvalitní maso, cibule a koření.
Rychlá domácí tatarka (tatarská omáčka)
Češi milují tatarskou omáčku a důkazem toho je i fakt, že zatímco ostatní národy mají raději kečup k hranolkům, Češi upřednostňují tatarskou omáčku. Rychlá domácí
Rychlé vepřové rizoto z jedné pánve
Rizoto nemusí být vždy to italské, které se lepí. Určitě si vzpomínáte na školní rizoto neboli srbské rizoto s mrkví, hráškem, masem a paprikou. Vyzkoušejte
Klasická sekaná od babičky (jemná)
Sekaná pečeně známá jen jako sekaná je jednoduché a přesto oblíbené jídlo. Výhodou je také fakt, že nezáleží na výběru mletého masa, někdo dokonce přidává
Nejlepší babiččiny škvarkové placky (luxusní)
Škvarky jsou zbytek tkáně, která zbyde po vyškvaření tuku. Nejčastěji škvaříme vepřové sádlo. Vepřové sádlo můžeme použít čerstvé ze zabíjačky nebo koupit u řezníka. Sádlo
Chřestová polévka ze zeleného chřestu
Tato luxusní polévka se připravuje v chřestové sezóně, která je však velmi krátká. Jemná, zdravá a chutná polévka, kterou doporučuji připravit i náročnějším strávníkům. Chřestová
Krémová batátová polévka
Batáty jsou sladké brambory, které jsou hodně oblíbené nejen v Americe. Poslední dobou bývají oblíbené i u nás. Batáty můžete vařit, péct i smažit. Výborné
Nejlepší staročeský buřtguláš ze špekáčků
Hledáte jednoduchý a zároveň chutný recept, který připravíte z jednoho hrnce? Pak vyzkoušejte náš bramborový buřtguláš s uzeninou! Nejlepší staročeský buřtguláš je jednou z variant guláše,
Tradiční hospodská dršťková polévka
Tuto polévku jedni milují a jiní nenávidí, a to především, protože je připravena z vnitřností, konkrétně z drštěk, což jsou kravské žaludky. Tradiční hospodská dršťková