Luxusní meruňkový koláč s drobenkou
Plody meruňky jsou peckovice oranžové barvy, dozrávající většinou uprostřed léta. Jsou výborně sladké, můžeme je jíst v čerstvém stavu, sušené, zavařené kompoty, džemy či marmelády.
Nejlepší domácí housky (jednoduché)
Houska je druh jemného pečiva oválného tvaru. Housky připravujeme tak, že splétáme několik pruhů těsta jako copánek a vznikne nám pletýnka. Nejlepší domácí housky (jednoduché)
Křupavé kvašáky (nejlepší recept)
Typickým letním receptem jsou kvašáky neboli nakládané okurky ve slaném nálevu. Nepleťte si kvašené okurky s těmi nakládanými a sterilovanými, které se zavařují. Křupavé kvašáky
Výborná ředkvičková pomazánka s vejci
Ředkvička je kořenová zelenina a její pálivá chuť je skvělá. Kalorická hodnota je nízká (40 KJ na 50 gramů). Ředkvičky obsahují velké množství vlákniny a
Nejlepší cibulové kroužky v pivním těstíčku
Smažená jídla jsou velmi oblíbená. Zkusili jste někdy obalit a usmažit takovou základní surovinu jako je cibule? Ne? Chyba. V Americe je tato pochoutka velmi
Nejlepší babiččiny škvarkové placky (luxusní)
Škvarky jsou zbytek tkáně, která zbyde po vyškvaření tuku. Nejčastěji škvaříme vepřové sádlo. Vepřové sádlo můžeme použít čerstvé ze zabíjačky nebo koupit u řezníka. Sádlo
Nadýchané domácí rohlíky (křupavoučké)
Kdo by neznal rohlíky. Je to nejběžnější druh pečiva, který je z tukového těsta a je k dostání snad v každém českém obchodě. Připravte si
Jednoduché domácí dalamánky (prvorepublikové)
Domácí pečivo je stále více oblíbené. Přispívají tomu stále roustoucí ceny pečiva, ale i skvělá chuť čerstvého pečiva, které si sami doma připravíte. Jednoduché domácí
Nejlepší vaječná tlačenka (jednoduchá)
Jedním z největších symbolů Velikonoc jsou bezesporu vejce, která symbolizují zrod nového života. Pokud vám zbylo spoustu vajec a nevíte, co s nimi, vyzkoušejte jednoduchou