Zabijačkový prejt v troubě
Zabijačka je česká tradice, ze které vznikne spoustu dobrot. Jednou ze známých dobrot ze zabijačky je i světlý a tmavý prejt, kterým se plní jitrnice
Luxusní buřtguláš s bramborem
Zbyly vám špekáčky z letní opékačky? Vyzkoušejte skvělý buřtguláš, kde zbylou uzeninu zužitkujete a ještě si budete s rodinou pomlaskávat. Věřte, že po buřtguláši se
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
Ovocné knedlíky patří mezi tradiční česká jídla a tento poctivý recept mi předala moje babička. Sama je připravovala každou sezónu ve velkém množství a zbývající
Rajčatový salát s vejci
Konzumace rajčat prý ovlivňuje i naši náladu. Může za to tyramin, který obsahují ve velké míře především velmi zralé plody. U nás se jí rajčata
Rozlítaní ptáčci z vepřového masa
Nevíte, co s vepřovým masem? Připravte tyto rozlítané ptáčky, které vycházejí z původního receptu na španělské ptáčky s hovězím masem. Chuťově vás však nezklamou. Rozlítaní
Nejlepší pečený králík (na česneku)
Králičí maso patří ke zdravějším druhům masa a navíc patří k tradičním českým pochoutkám. Moje babička vařila podle tohoto receptu už když jsem byla malá,
Hrachová kaše Pohlreich
Luštěniny jsou oblíbené nejen díky svým zdravotním benefitům, při správné přípravě i výborně chutnají. Jednoduchá hrachová kaše dokáže potěšit i náročnější strávníky. Pro milovníky masa
Maďarský perkelt (pörkölt)
Maďarský perkelt je jídlo, které se velice podobá našemu klasickému guláši. Na rozdíl od české verze se nezahušťuje moukou, ale zeleninou. Recept připravuji z hovězího
Luxusní šunkofleky (zapečené flíčky)
Šunkofleky je známé jídlo původem z Německa (Schinkenflecken), které připravuje většina českých domácností. Připravte si těstovinové flíčky s vejcem, uzeným a vykouzlete skvělé jídlo pro
Zapečené tortilly s kuřecím masem
Tortilly jsou oblíbenou pochoutkou zejména v Mexiku, kde pšeničná nebo kukuřičná placka tvoří základ spousty jídel. Zkuste si připravit tyto zapečené tortilly s kuřecím masem,


