- 3 ledna, 2022
 - od Břicháč Tom
 

- 
                    Čas přípravy10 min
 - 
                    Doba vaření20 min
 - 
                    Porce2
 - 
                    Celkový čas30 min
 
Břicháč Tom je pro mě inspirací v kuchyni, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.
Fitness dýňovka podle Lucie je klasická dýňová polévka tak, jak se připravuje v mnoha receptech. Na zjemnění polévky je zde použité kokosové mléko. Já sama osobně ráda přidávám do dýňové polévky 1 chilli papričku.
Ingredience na dýňovku podle Lucie
- 450 g dýně Hokkaido
 - 1 velká cibule
 - 2 stroužky česneku
 - 1 lžíce másla nebo oleje
 - 100 ml kokosového mléka
 - 0,5-1 l zeleninový bujón, vývar nebo voda
 - hrst dýňových semínek
 - sůl & pepř
 
TIP: Okořeňte polévku polovinou lžíce curry koření nebo špetkou kurkumy. Obě ingredience dodají polévce správný šmrnc a navíc pomáhají při spalování tuků.
Fitness dýňovka podle Lucie postup přípravy
- Dýni si očistěte, nemusíte jí loupat, pouze jí zbavte ošklivých míst a prostředku s dužinou a semínky. Očištěnou dýni nakrájejte na kostky.
 - V hrnci si na lžíci másla orestujte oloupanou a nakrájenou cibuli na kostičky. Restujte dozlatova a poté přidejte kousky očištěné dýně. Přidejte česnek pokrájený na plátky a nakrájenou chilli papričku bez semínek a zalijte horkým zeleninovým vývarem nebo alternativně vodou.
 - Vařte do změknutí dýně cca 20 minut a poté odstavte z plamene.
 - Polévku rozmixujte tyčovým mixérem na jemnou a krémovou směs a poté vmíchejte kokosové mléko. Vše promíchejte.
 - Na závěr polévku dochuťte solí a pepřem.
 - Dýňová semínka si orestujte na sucho na pánvi a poklaďte je na vrch polévky.
 - Dobrou chuť.
 
TIP: Můžete sehnat předem zmrazenou dýni na kostičky nebo si nakoupit dýni dopředu, uvařit ji ve vodě, rozmixovat na pyré a pyré dále zpracovávat v ostatních receptech s dýní.
Další recepty od Břicháče Toma:
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.



									
									
									
									
									
Napište komentář