Luxusní koprová omáčka od babičky
Luxusní koprová omáčka od babičky Luxusní koprová omáčka od babičky je klasický recept na tradiční českou koprovku. Pravá koprová omáčka se podává s hovězím masem nebo
Pravé slovenské pagáče (škvarkové pagáčky)
Pravé slovenské pagáče (škvarkové pagáčky) Pravé slovenské pagáče je výborný druh pečiva, který pochází z Maďarska (maďarské pogácsa) a později se také dostalo na moravské
Plněné bramborové knedlíky s uzeným masem
Plněné bramborové knedlíky s uzeným masem Plněné bramborové knedlíky s uzeným masem je typické české jídlo, které je sice náročnější na přípravu, ale výsledek stojí za
Nejlepší vepřový guláš Pohlreich
Nejlepší vepřový guláš Pohlreich Nejlepší vepřový guláš Pohlreich je recept inspirovaný Zdeňkem Pohlreichem, který zmínil, že nejlepší vepřový guláš dosáhnete s vepřovou plecí a bez jíšky,
Nejlepší vepřo knedlo zelo podle Pohlreicha
Nejlepší vepřo knedlo zelo Vepřo knedlo zelo je naprostá klasika české gastronomie. Aby taky ne, Češi mají tento pokrm jako národní. Jídlo je jednoduché a
Vynikající dušené červené zelí (zahuštěné)
Dušené zelí je pro českou kuchyni velice typické, protože se servíruje společně s nejtradičnějšími jídly jako jsou výpečky, kachna, plněné knedlíky a další. Vyzkoušejte naši
Tradiční poctivá kulajda (smetanová)
Tradiční poctivá kulajda Tradiční poctivá kulajda je klenotem české gastronomie. Kulajda je typická polévka světlé barvy, která se připravuje z brambor, hub, vejcí, smetany, kopru
Nejlepší bramborový salát (nejen na Vánoce)
Nejlepší bramborový salát je samozřejmě ten domácí. Připravit ho můžete hned na několik způsobů. Najdete jich na internetu desítky a možná i stovky. Je však
Gulášová polévka z mletého masa
Málokterá česká polévka je oblíbená tak jako právě gulášová polévka. Hustá gulášovka s masem, bramborem a paprikou si získá téměř každého. Gulášová polévka z mletého