Luxusní rajská omáčka z protlaku
Rajská omáčka si získala srdce nejednoho jedlíka. Poctivá rajská omáčka musí být sladká a nejlepší je s vývarem z hovězího masa, kterým pokrm také doplníme.
GULÁŠOVÁ POLÉVKA: Poctivá gulášovka
Potřebujete se zahřát během chladných zimních dní nebo hledáte tip na sytý recept z jednoho hrnce? Gulášová polévka zaručeně uspokojí vaše choutky. Gulášová polévka je
Vepřo knedlo zelo s bramborovým knedlíkem
Vsadím se, že většina Čechů by označila vepřo knedlo zelo jako nejoblíbenější nebo alespoň nejtypičtější jídlo české kuchyně. Naučte se krok po kroku tuto pochoutku
Jednoduchý bramborový knedlík
Příloha, která je ideální k pečenému masu a zvládne ji s trochou trpělivosti připravit každý? Zkuste náš jednoduchý bramborový knedlík. Jednoduchý bramborový knedlík je vhodný
Dušený špenát se smetanou
Dušený špenát je ideální volbou k bramborovým knedlíkům nebo pečenému masu. Vychutnejte si tento krémový špenát například k vepřovým výpečkům nebo moravskému vrabci. Dušený špenát
Vepřové výpečky se zelím
Kdo by neznal takovou klasiku jako jsou vepřové výpečky. Ve všech anketách o nejoblíbenější české jídlo se na prvních příčkách umisťuje právě pečené vepřové maso
Dušené bílé zelí k masu
U nejtypičtějších českých receptů jako jsou vepřové výpečky, moravský vrabec nebo třeba plněné bramborové knedlíky nesmí chybět tato lahůdka v podobě přílohového dušené zelí. Dušené
Nadýchaný perník na plech
Jedním z nejjednodušších a zároveň nejvděčnějších dezertů je právě perník. Recept je na lité perníkové řezy, které připravíte v jakémkoli pekáčku, který máte k dispozici.
Churros s čokoládou
Máte také rádi sladké? Doporučujeme vyzkoušet original recept na domácí churros, které si určitě zamilujete. Churros s čokoládou jsou výtečné sladké smažené koblížky, obalené v
Zabijačkový prejt v troubě
Zabijačka je česká tradice, ze které vznikne spoustu dobrot. Jednou ze známých dobrot ze zabijačky je i světlý a tmavý prejt, kterým se plní jitrnice