Bramboračka s čerstvými houbami (i sušenými)
Bramborová polévka tzv. bramboračka je jednou z nejzákladnějších českých polévek. Bramboračka je jídlo chudých, a proto obsahuje základní suroviny, které jsou u nás dostupné. Bramboračka
KOTLÍKOVÝ GULÁŠ: Pravý hovězí gulášek
Gulášů známe několik druhů, může se připravovat z různého druhu masa nebo klidně i bez masa. Tento speciální kotlíkový guláš se hodí k přípravě v
Staročeský houbový kuba
Každý rok se těšíme na houbovou sezónu, kdy jdeme do lesa a sbíráme naše oblíbené houby. Z hub si připravujeme různé pochoutky, jako smažené houbové
Utopenci – nejlepší recept
Nakládaní utopenci jsou klasikou nejen českých hospod. Pokud si s přípravou dáte záležet, můžete připravit dokonalé utopence, které vám dlouho nevydrží, jak budou dobré. Utopenci
Bazalkové pesto krok za krokem
Bazalkové pesto v Itálii známé jako pesto alla genovese je aromatická směs, která se používá k dochucení jídel, nejčastěji těstovin. Bazalkové pesto je velmi jednoduché na
Smažený kuřecí řízek
V jednoduchosti je síla a přesně toto pořekadlo platí pro kuřecí řízky. Připravte si klasický smažený kuřecí řízek v trojobalu. Smažený kuřecí řízek je naprostá
Koprová omáčka Pohlreich
Koprová omáčka je skvělý sezónní recept, který dokáže připravit opravdu každý. Připravte si koprovku jako od šéfa z bešamelu. Koprová omáčka Pohlreich je skvělý letní
Luxusní tatarák z hovězího masa
Tatarský biftek neboli tatarák je směs syrového masa s kořením a dalšími ingrediencemi. Dá se připravit lososový, pštrosí, ale ten nejznámější je hovězí tatarák. Luxusní
Kuřecí Tikka Masala jako z restaurace
Pokud máte rádi exotické chutě indické kuchyně, určitě znáte pokrm Tikka Masala. Připravte si jej k nerozeznání od indické restaurace sami doma. Kuřecí Tikka Masala je
Nejlepší vláčná bábovka
Bábovka je asi jeden z nejrozšířenějších dezertů u nás vůbec. Připravte si dokonale vláčnou bábovku raz dva. Nejlepší vláčná bábovka je velice snadná a rychlá


