-
Čas přípravy15 minut
-
Doba vaření55 minut
-
Porce5
-
Celkový čas1 hodina, 10 minut
Brokolice obsahuje velké množství vitamínů a minerálních látek. Významný je vitamín C, D, E, vitamíny skupiny B a další. Brokolici by do svého jídelníčku měli zařadit všichni, hlavně ti, co chtějí zhubnout. Brokolice obsahuje většinu vody a obsahuje málo sacharidů. Brokolici používáme v kuchyni do polévek, salátů či zapečených pokrmů. My dnes připravili zapečené brambory s brokolicí.
Zapečené brambory s brokolicí a smetanou patří mezi naše nejoblíbenější recepty. Tento jednoduchý recept zvládne opravdu každý a jeho rychlá příprava a skvělá chuť Vás jistě překvapí.
Suroviny – Zapečené brambory s brokolicí a smetanou
- Brambory – větší
- Brokolice
- Slanina vcelku
- Smetana ke šlehání
- Máslo
- Sýr strouhaný
- Sůl a pepř
Postup přípravy – Zapečené brambory s brokolicí a smetanou
- Nejprve si připravíme větší zapékací mísu, ve které budeme brambory připravovat a vymažeme ji máslem.
- Brambory omyjeme, necháme i se slupkou a nakrájíme na kolečka o průměru asi 0,5cm. Vložíme do zapékací mísy, ochutíme solí a pepřem dle chuti.
- K bramborám přidáme na menší nudličky nakrájenou slaninu.
- Brokolici opláchneme vodou a nakrájíme ji na menší růžičky, které přidáme k bramborám a slanině. Ještě dochutíme solí a promícháme.
- Ochucené brambory se slaninou a brokolicí zalijeme smetanou ke šlehání a dáme přikryté péct do trouby na 45 minut při 200°C.
- Po 45 minutách vyndáme z trouby, promícháme a posypeme nastrouhaným sýrem. Dáme zapéct ještě na dalších 10 minut, než se rozteče všechen sýr.
- Zapečené brambory ihned podáváme.
Vyzkoušejte také:
- Vepřovou panenku s hříbkovou omáčkou
- Kuřecí řízky v cornflakes z trouby
- Rychlé langoše z jogurtu bez kynutí
Ingredients
Zapečené brambory s brokolicí a smetanou
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review