-
Čas přípravy20 min
-
Doba vaření20 min
-
Porce8
-
Celkový čas20 min
Hlávkové zelí je úžasná surovina, která navíc obsahuje velké množství vitamínů. Připravte si tento jednoduchý letní zelný salát.
Výborný fialový zelný salát jsem poprvé ochutnala u své tety, která žije na Floridě a naprosto mě ohromil. Je to velmi chutný a jednoduchý recept. Mám ráda křupavé jídla a zde křupavost dodává čerstvé zelí a nakrájené pekanové ořechy. Zkusila jsem tento recept připravit doma a rodina si ho nemůže vynachválit. Tento recept je bez přidaného cukru a přitom obsahuje tolik chutí. Salát vzhledem připomíná hanácký salát z červeného zelí, ale tento je lépe dochucený.
Suroviny na fialový zelný salát
- 30 g majonézy
- 30 g zakysané smetany
- 5 stroužků česneku
- 1 malá nebo střední hlávka fialového zelí
- 30 g čerstvého kopru
- 30 g pekanových ořechů
- sůl a pepř na dochucení
Chutnal vám výborný fialový zelný salát? Vyzkoušejte také:
Directions
Nejvíce "náročné" je při přípravě tohoto skvělého salátu nakrájet zelí. Pokud nemáte rádi kopr, dejte i přesto salátu šanci, já mám také špatné vzpomínky na koprovou omáčku ze školních jídelen, ale tomuto salátu jsem naprosto propadl.
Nejprve si připravte dresing. Smíchejte majonézu se zakysanou smetanou a prolisujte do směsi 5 stroužků čerstvého česneku. Důkladně směs promíchejte.
Nyní si nakrájejte zelí na 4 stejné čtvrtky a poté všechny nakrájejte na tenké proužky, které budou skvěle v salátu křupat. Dresing i zelí smíchejte do jedné mísy a přidejte nakrájené pekanové ořechy a dochuťte solí a pepřem. Máte hotovo.
Conclusion
Takto připravený zelný salát je připravený k okamžitému servírování. Pokud byste rádi vyzkoušeli veganskou verzi tohoto salátu, tak smíchejte na dresing jablečný ocet, dijonskou hořčici a olivový olej. Do salátu lze přidat i nastrouhanou mrkev.
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Výborný fialový zelný salát s ořechy
Follow The Directions
Nejvíce "náročné" je při přípravě tohoto skvělého salátu nakrájet zelí. Pokud nemáte rádi kopr, dejte i přesto salátu šanci, já mám také špatné vzpomínky na koprovou omáčku ze školních jídelen, ale tomuto salátu jsem naprosto propadl.
Nejprve si připravte dresing. Smíchejte majonézu se zakysanou smetanou a prolisujte do směsi 5 stroužků čerstvého česneku. Důkladně směs promíchejte.
Nyní si nakrájejte zelí na 4 stejné čtvrtky a poté všechny nakrájejte na tenké proužky, které budou skvěle v salátu křupat. Dresing i zelí smíchejte do jedné mísy a přidejte nakrájené pekanové ořechy a dochuťte solí a pepřem. Máte hotovo.
Recipe Reviews