-
Čas přípravy15 minut
-
Doba vaření5 minut
-
Porce10
-
Celkový čas20 minut
Ředkvička je kořenová zelenina a její pálivá chuť je skvělá. Kalorická hodnota je nízká (40 KJ na 50 gramů). Ředkvičky obsahují velké množství vlákniny a příznivě působí na naše zdraví. Denně stačí sníst 5 ředkviček. Seženeme je po celý rok, avšak v létě je máme nejraději. Dají se jíst jen tak samotné, nakrájené na chlebu s máslem, do různých salátů, grilované a jiné. My si dnes připravili pomazánku.
Výborná ředkvičková pomazánka s vejci je vynikající zdravá pomazánka, kterou připravujeme doma velice často. Na tuto rychlou, jarní pomazánku budete potřebovat pouze pár ingrediencí a určitě si ji zamilujete.
Výborná ředkvičková pomazánka s vejci – suroviny
- Ředkvičky – omyté bez listů
- Vejce – uvařená natvrdo
- Jarní cibulka – i s natí
- Pažitka dle chuti
- Tvaroh – ve vaničce
- Majonéza
- Sůl a pepř dle chuti
Výborná ředkvičková pomazánka s vejci – postup přípravy
- Nejprve zbavíme ředkvičky listů, kořínků, stopek a omyjeme. Poté ředkvičky nastrouháme nahrubo, vymačkáme z nich vodu a přendáme do středně velké misky.
- Mezitím dáme vařit vejce natvrdo. Uvařená a vychladlá vejce nastrouháme nahrubo a přidáme do misky k ředkvičkám.
- Jarní cibulku nakrájíme nadrobno i s natí a přendáme do misky, stejně jako ředkvičky a vejce.
- Přidáme tvaroh, majonézu, osolíme, opepříme a vše smícháme dohromady.
- Takto připravenou pomazánku dáme vychladit do lednice.
TIP:
- Pomazánku podáváme nejlépe s čerstvým pečivem posypané nakrájenou natí z jarní cibulky či s pažitkou.
- Místo natě jarní cibulky lze použít pažitka.
Vyzkoušejte také:
Ingredients
Výborná ředkvičková pomazánka s vejci
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review