-
Čas přípravy25 min
-
Doba vaření35 min
-
Porce8
-
Celkový čas1 hod 10 min
Beránek je symbolem Velikonoc a nesmí chybět v žádné domácnosti. Někdo si beránka raději koupí, ale v některých rodinách zůstává tradicí si jej připravit domácí hezky ve formičce.
Tradiční velikonoční beránek je připravovaný z třeného těsta a při trošce snahy by se měl povést každému. Já jej připravuji jako dekoraci, na které si později děti pochutnají. Připravte si formičku a jdeme na to!
Suroviny na tradičního velikonočního beránka
- 300 g polohrubé mouky
- 200 g krupicového cukru
- 200 ml mléka
- 100 g másla
- 4 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžíce šťávy z citronu
Tradiční velikonoční beránek postup přípravy:
- Oddělte si žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Do větší mísy dejte žloutky, povolené máslo, vanilkový i krupicový cukr a utřete suroviny do pěny. Postupně vmíchávejte vlažné mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
- Těsto zakápněte citronovou šťávou a opatrně vmíchejte bílkový sníh. Formu na beránka si vymažte máslem a vysypte moukou.
- Troubu si předehřejte na 170 stupňů Celsia a těsto vylijte do formy na beránka.
- Pečte v troubě zhruba 40 minut podle vaší trouby.
- Hotového beránka nechte vychladnout a poté vyklepněte z formy.
Povedl se vám velikonoční beránek? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Tradiční velikonoční beránek
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review