-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření20 min
-
Porce2
-
Celkový čas30 min
Těstoviny s rajčatovou omáčkou a ricottou
Těstoviny s rajčatovou omáčkou a ricottou je lehké a skvělé jídlo, které se hodí zejména k obědu. Rajčatová omáčka je krásně jemná díky ricottě a kombinace omáčky s baby špenátem vás jistě mile překvapí.
Suroviny k přípravě těstovin s rajčatovou omáčkou a ricottou:
- těstoviny – použijte celozrnné, semolinové nebo žitné, u tohoto receptu si sami zvolte, který tvar těstovin vám bude vyhovovat, skvěle chutná se špagetami nebo penne (trubky)
- rajčatové pyré – vytvoří nám rajčatovou omáčku, lze ho v pokrmu nahradit loupanými rajčaty v plechovce nebo spařenými čerstvými rajčaty (2-3 ks)
- baby špenát – pokud zrovna nemáte baby špenát ze zahrádky nebo je kvůli sezónnosti drahý, použijte klidně mražený (nepoužívejte však špenátový protlak)
- med – lžička medu zajistí, že se vyrovná kyselost rajčatového základu, můžete použít i sirup z agave nebo s aloe vera
- oregano, tymián, bazalka – můžete nahradit 3 lžičkami koření Italské bylinky, které obsahují prakticky to samé
- ricotta – krémový sýr, který nemá výraznou chuť, za to v pokrmech dokáže vytvořit zázraky
Pokud nevíte co k večeři, vyzkoušejte zapečenou tortillu s čedarem a fazolemi.
Suroviny
Postup přípravy
Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obale. Cibuli nakrájejte na jemno a česnek prolisujte.
Na pánvi s olivovým olejem si zpěňte cibuli s česnekem. Přidejte hrst špenátu a nechte jej prohřát, poté přilijte rajčatové pyré a veškeré koření. Vše pár minut restujte, nakonec stáhněte plamen a vmíchejte ricottu.
Závěr
Buďto těstoviny smíchejte s omáčkou rovnou v pánvi nebo odděleně zvlášť při servírování. Můžete ozdobit lístky čerstvé bazalky.
Napište komentář Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Těstoviny s rajčatovou omáčkou a ricottou
Suroviny
Follow The Directions
Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obale. Cibuli nakrájejte na jemno a česnek prolisujte.
Na pánvi s olivovým olejem si zpěňte cibuli s česnekem. Přidejte hrst špenátu a nechte jej prohřát, poté přilijte rajčatové pyré a veškeré koření. Vše pár minut restujte, nakonec stáhněte plamen a vmíchejte ricottu.
Hodnocení receptu