-
Čas přípravy5 minut
-
Doba vaření5 minut
-
Porce5
Svěží tvarohová pomazánka s pažitkou
Svěží tvarohová pomazánka s pažitkou je skvělá ke snídani, svačině i k večeři. Je lahodná, lehká, připravená během pár minut a kdo má na zahrádce svoji domácí pažitku, tak ještě lépe. Tato pomazánka se dá využít i jako podklad na přípravu chlebíčků, ale já si ji běžně připravuji jen tak k nějakému pečivu.
Suroviny na přípravu tvarohové pomazánky:
- Tvaroh – ve vaničce, polotučný, 1ks
- Lučina – já použila nadýchanou v kelímku, 1ks
- Pažitka – 1-2 hrsti, nakrájená na malé kousky, já použila domácí ze zahrádky, ale může být i z obchodu
- Sůl – špetka na dochucení
Postup přípravy tvarohové pomazánky:
- Veškeré ingredience dáme do misky a pořádně promícháme.
- Takto připravenou pomazánku dáme chladit do ledničky a můžeme podávat, například s oblíbeným pečivem.
Vyzkoušejte také: Hermelínovou pomazánku s vejcem.
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews