-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření30 min
-
Porce6
-
Celkový čas40 min
Málokteré jídlo ze školní jídelny si pamatujeme tak jako srbské rizoto. Originální srbské rizoto s mletým vepřovým masem, zeleninou a typicky červenou barvou díky rajčatovému protlaku vás mile překvapí.
Srbské rizoto s mletým vepřovým masem je známé jako školní rizoto a je velmi jednoduché na přípravu. Postačí vám k tomu, mleté maso, rýže a zelenina a během půlhodinky vykouzlíte dobré jídlo pro celou rodinu. Zajímavé je, že srbské rizoto nijak se srbskem nesouvisí, a přes to ho někteří lidé jinak ani neznají.
Suroviny na srbské rizoto s mletým vepřovým
- 240 g rýže
- 1-2 lžíce oleje
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 400 g mletého vepřového masa
- 1 lžička sladké mleté papriky
- 140 g rajčatového protlaku
- 2 hrsti mraženého hrášku
- 2-3 hrsti nakládané kápie
- sůl & pepř
- strouhaný sýr eidam
TIP: Pokud nechcete používat nakládané kápie, tak je nahraďte 1 čerstvou červenou paprikou nakrájenou na plátky, kterou dejte do jídla společně s mrkví.
VIDEORECEPT
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=sv9jiZNRBLI[/embedyt]Budeme rádi za odběr našeho kanálu.
Srbské rizoto s mletým vepřovým postup přípravy:
- Nejprve si oloupejte a nakrájejte cibuli na kostičky. Mrkev si nakrájejte na středně velké kostky. Pokud použijete i čerstvou papriku, tak tu nakrájejte na proužky.
- Na trošce oleje cibuli s mrkví restujte zhruba 10 minut. Přidejte vepřové maso a na pánvi jej rozdělávejte na menší kousky mezitím, co bude tuhnout vlivem tepla.
- Přidejte rajčatový protlak a lžičku mleté sladké papriky. Podlijte trochou vody a duste pod pokličkou do změknutí mrkve. Mezitím si dejte vařit rýži podle návodu na obalu.
- Nyní přidejte hrášek a 2-3 hrsti nakládané kápie a vše společně prohřejte dokud hrášek nebude hotový.
- Nakonec směs stáhněte z plamene a přimíchejte uvařenou rýži. Směs důkladně promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
- Srbské (školní) rizoto podávejte s nakládanými okurkami a řepou. Nezapomeňte na nastrouhaný sýr, kterým rizoto posypete.
TIP: Obdobně se dá udělat rizoto i z masa vcelku. Jen jej pokrájejte na menší kousky, které poté orestujte.
Chutnalo vám školní rizoto? Vyzkoušejte také:
- Kuřecí Tikka Masala (indické jídlo)
- Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
- Luxusní avokádová pomazánka s vejci
Ingredients
Srbské rizoto s mletým masem
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews