Soba nudle s kuřecím a zeleninou

Soba nudle s kuřecím a zeleninou
  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    20 minut
  • Porce
    2
  • Celkový čas
    30 minut

Soba nudle s kuřecím a zeleninou

Tento recept na soba nudle s kuřecím masem a zeleninou je rychlý způsob jak dostat do kuchyně pravou chuť Asie a zároveň si pochutnat na vyváženém, lehkém jídle. Dalo by se říct, že tyto nudle na podobný způsob připravuji každý měsíc. Je vždy vaší volbou, kterou zeleninou směs ozvláštníte. Do receptu se dají zakomponovat i žampiony, jidášovo ucho, bambusové výhonky, čínské zelí (pak choi), hlávkové zelí, růžičky brokolice, hrachové lusky celé nebo třeba mungo klíčky. Zkrátka si své soba nudle s kuřecím a zeleninou poskládejte sami.

Suroviny na přípravu soba nudlí s kuřecím a zeleninou:

  • kuřecí maso – můžete použít prsa i stehna, obecně platí, že stehna jsou ve výsledku křehčí
  • soba nudle – pohankové nudle pocházející z Japonska, neměl by být problém je sehnat ve větších českých obchodních řetězcích
  • česnek – prolisovaný nebo nasekaný
  • zázvor – čerstvý zázvor, který nastrouháte na struhadle
  • cibule
  • jarní cibulka – cibulku použijte i s natí a přidejte ji až na konci
  • olej – olivový nebo slunečnicový
  • sezamový olej – přidává se na samotném konci s jarní cibulkou, není vhodný k vaření či smažení
  • syrová zelenina – záleží na vás, kterou máte rádi, přidejte zhruba 300 g syrové zeleniny celkem
  • světlá a tmavá sójová omáčka – používám značku Pearl river bridge
  • ústričná omáčka – hustější omáčka, která s nudlemi chutná skvěle, můžete najít i podle ang. názvu Oyster sauce
  • chilli paprička – čerstvá na kolečka

Veganské soba nudle se zeleninou

Místo kuřecího masa se nabízí hned několik alternativ. Lze si jídlo připravit pouze se zeleninou, v tomto případě použijte cca 500 g zeleniny nebo s tofu, veganským “masem” či ďobáčky (alternativa kuřecích nudliček).

Vyzkoušejte také zapečenou tortillu s fazolemi a čedarem, která se hodí především k večeři.

Ingredients

    Directions

    Nudle a směs budeme připravovat zvlášť. Nejprve je však dobré si nakrájet kuřecí maso na nudličky a dát naložit do mističky s trochou sójové omáčky (ideálně dark soy sauce) a stejným množstvím ústřičné omáčky. Doporučuji použít pánev wok, která se na přípravu tohoto jídla skvěle hodí. Soba nudle připravte podle návodu, většinou stačí na pár minutek povařit. Jsou tenké a jsou rychle hotové. Poté je zceďte a odložte stranou.

    Step1

    Do rozpáleného oleje v pánvi přidejte nastouhanou lžičku zázvoru, cibuli na proužky a 2 stroužky prolisovaného česneku. Chvilku restujte dokud cibule nezesklovatí. Poté přidejte naložené kuřecí maso na nudličky a zprudka orestujte ze všech stran.

    Step2

    Nyní přidejte mrkev, která potřebuje nejvíce času na změknutí a chvíli ji poduste pod pokličkou. Nyní přidejte 1 lžíci ústřičné omáčky, 1 lžičku light soy sace, 1 lžičku dark soy sauce, pepř a ostatní zeleninu. Vše promíchejte a restujte do změknutí.

    Conclusion

    Nakonec si nakrájejte jarní cibulku na kolečka a vmíchejte ji společně se soba nudlemi a lžičkou sezamového oleje do směsi. Stáhněte pánev z plamene a vše ještě minutku prohřívejte. Servírujte s posypanou jarní cibulkou nebo sezamovými semínky.

    Mohlo by se vám líbit

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.