-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření5 min
-
Porce8
-
Celkový čas20 min
Sloní žrádlo je nejenže vtipný název pro oblíbenou pomazánku, ale navíc skvěle chutná. Je ideální na chlebíčky a můžete je připravit v pikantní nebo klasické formě.
Sloní žrádlo je luxusní pomazánka s vajíčkem, uzeninou, kyselými okurkami, kořením a cibulí, která vás zaručeně dostane. Její sladko-kyselá chuť nezkazí žádné pohoštění, hodí se na jednohubky, chlebíčky nebo jen tak k televizi. Příprava pomazánky je jednoduchá, jen je potřeba salám, okurky a vejce nastrouhat a poté smíchat s ostatními surovinami.
Suroviny na luxusní sloní žrádlo
- 400 g měkkého salámu (Junior)
- 3 vejce
- 200-250 ml majonézy
- 3 kyselé okurky
- 1 cibule
- nakládané jalapeňos (recept)
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce octa
- 2 lžíce kečupu (recept)
- 4 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžíce worcesterové omáčky
- 2 lžičky cukru
- sůl, černý pepř
TIP: Sloní žrádlo si můžete připravit ve zdravější variantě se šunkou místo jemného salámu a se smícháním majonézy se zakysanou smetanou půl na půl.
Postup jak připravit luxusní sloní žrádlo:
- Nejprve si v malém kastrůlku svařte ocet, olej, kečup, hořčici, worcestrovou omáčku a cukr. Vše se musí spojit, poté nechte tento dochucovací nálev vychladnout.
- Na hrubém struhadle si nastrouhejte měkký salám, uvařená a vychladlá vejce a kyselé okurky. Cibuli s chilli nakrájejte najemno. Můžete použít mé oblíbené jalapeňos nebo nakládané beraní rohy.
- Nyní všechno společně promíchejte v míse, zjemněte majonézou nebo mixem majonézy a jogurtu popř. zakysané smetany. Na závěr pomazánku dochuťte solí s pepřem.
- Pomazánku nechte v lednici chvilku uležet, aby se chutě propojily a poté podávejte třeba jako pohoštění na jednohubkách nebo chlebíčkách s kyselou okurkou.
TIP: Sloní žrádlo jde připravit i jako salát, kdy salám nestrouháte, ale krájíte nahrubo na nudličky.
Sloní žrádlo bez vaření
Pokud nechcete suroviny dohromady svařit kvůli špinění nádobí nebo jakémukoli jinému důvodu, tak vše můžete smíchat i za studena. Počítejte však s tím, že surovin se tak dobře nepropojí.
Chutnala vám pomazánka s juniorem a vajíčkem? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Suroviny na sloní žrádlo
Suroviny na nálev
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review