-
Čas přípravy15 minut
-
Doba vaření15 minut
-
Porce4
-
Celkový čas30 minut
Rychlá rajčatová polévka Pohlreich
Rychlá rajčatová polévka Pohlreich je opravdu chutná a hodí se nejen v chladných zimních dnech, ale také jako běžné každodenní jídlo. Tato polévka připomíná chuť léta a Itálie. Je lehká, zdravá, rychlá a jednoduchá na přípravu. Kdo má rád rajčata a polévky zároveň, tak volba je jasná. Na tuto polévku budete potřebovat pouze pár ingrediencí. Jak je každému jasné, hlavní surovinou jsou rajčata a čím zralejší rajčata použijeme, tím bude polévka chutnější.
Suroviny na přípravu rajčatové polévky:
- Rajčata – 400g čerstvá, lze použít rajčata loupaná v plechovce
- Zeleninový vývar – 500ml
- Česnek – 2 stroužky
- Zakysaná smetana – 150g
- Olivový olej – 1 lžíce
- Cukr – 1 lžička
- Tymián – 1/2 lžičky sušeného
- Sůl, pepř – dle chuti
Postup přípravy rajčatové polévky:
- Olej rozpálíme ve větším hrnci, přidáme česnek rozmělněný nožem a pár minut opékáme.
- Přidáme na kostky nakrájená rajčata zbavená slupky. Používáme čerstvá, ale mohou být i loupaná z plechovky.
- Zalijeme vývarem, přidáme cukr, sůl, pepř, tymián a přivedeme k varu.
- Vaříme 10 minut, rozmixujeme tyčovým mixérem a vmícháme polovinu zakysané smetany.
- Pokud je potřeba, přidáme ještě cukr.
- Servírujeme ozdobené zbytkem zakysané smetany a mozzarellovým sendvičem.
- Kdo chce, může ještě na ozdobu přidat pár lístků čerstvé bazalky.
- Přejeme dobrou chuť.
TIP: Víte jak správně zbavit rajčata slupky? Můžeme použít 2 způsoby. Jedním je, že hotovou polévku přecedíme přes cedník a rozvařené slupky vyhodíme a nebo rajčata oloupat hned na začátku. Já si vybírám druhou variantu a rajčata loupu na začátku. Loupání rajčat je naprosto jednoduché a to tím, že stačí rajčatům vytvořit teplotní šok. Rajčata si vložím do misky, zaliju vroucí vodou, minutku počkám, vodu sliju a napustím na ně studenou vodu. Vezmu malý nůž, vykrojím tuhé místo uprostřed rajčete a poté krásně slupku sloupnu, jde to skoro samo.
Vyzkoušejte také:
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review