Rozlítaní ptáčci z vepřového masa

Rozlítaní ptáčci z vepřového masa
  • Čas přípravy
    20 min
  • Doba vaření
    1 h 30 min
  • Porce
    6
  • Ready In
    1 h 50 min

Nevíte, co s vepřovým masem? Připravte tyto rozlítané ptáčky, které vycházejí z původního receptu na španělské ptáčky s hovězím masem. Chuťově vás však nezklamou.

Rozlítaní ptáčci z vepřového masa je recept, který připravuje mnoho domácností. Výhodou je, že je náplň tak zvaně rozlítaná, takže nepotřebujete pracně tvořit kapsy, které směsí plníte. Ideální přílohou k ptáčkům jsou knedlíky nebo rýže. Zapomeňte na gothaj, junior a jiné nekvalitní uzeniny. Doporučuji použít výhradně kvalitnější libové párky.

Rozlítaní ptáčci z vepřového masa – suroviny:

  • 3 lžíce sádla nebo oleje
  • 1 lžíce másla
  • 2 cibule
  • 100 g anglické slaniny
  • 3 lžíce plnotučné hořčice
  • 500 g vepřového masa (např. kýta)
  • vývar / voda na podlití
  • jíška (máslo + mouka)
  • 100 g párků
  • 2-4 vejce
  • 4 kyselé okurky
  • 100 ml tučné smetany volitelné

Postup přípravy rozlítaných ptáčků z vepřového masa

  1. Nejprve si slaninu a cibuli nakrájejte na kostičky. Začněte restovat na sádle s máslem cibulku a po pár minutách přidejte i slaninu. Cibuli restujte dohněda.
  2. Jakmile cibulka získá zlatohnědou barvu, přidejte maso nakrájené na nudličky. Někdo má raději plátky, v tom případě restujte postupně plátky z obou stran. Během restování je osolte a posypte čerstvě namletým pepřem. Orestované maso zalijte vývarem tak, aby maso jen lehce koukalo ven. Nyní pod pokličkou maso duste doměkka.
  3. Jakmile je maso měkké, hrnec odkryjte a omáčku podle potřeby zahustěte jíškou (máslo + hladká mouka). Po zahuštění nechte 10 minut probublávat.
  4. Nakrájené okurky přidejte do základu. Vejce uvařte a buďto nastrouhejte přímo do omáčky nebo je podávejte až k omáčce. Párky si nakrájejte na kolečka a přidejte do základu. Omáčku dochuťte solí a pepřem. Někdo omáčku ještě zjemňuje smetanou.
  5. Hotový pokrm podávejte s rýží nebo houskovým knedlíkem.

TIP: Předtím než párky dáte do omáčky, doporučuji je na trošce oleje orestovat na pánvi.

Chutnali vám rozlítaní ptáčci z vepřového masa? Vyzkoušejte také:

Suroviny

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..