-
Čas přípravy20 minut
-
Doba vaření20 minut
-
Porce4
-
Celkový čas40 minut
Mexická kuchyně je jedna z nejlepších vůbec. Při návštěvě Mexika mě uchvátilo jedno jídlo, které jsem si dal v Mexickém baru k točenému pivu – quesadillas de camaron. Tyto výborné quesadillas si jednoduše připravíte sami doma.
Quesadillas s krevetami je opravdu úžasné jídlo, které není složité na přípravu. Krevety v naší kuchyni nejsou nijak zvlášť oblíbené a dokazuje to i fakt, že ve většině mexických restaurací u nás toto jídlo není k dostání. V Mexiku je ale situace jiná, protože mexičané se zaměřují na mořské plody, ochutnáte zde často tyto quesadillas nebo třeba tacos s humrem, rybou a další chuťovky.
Suroviny na quesadillas s krevetami
- 450 g loupaných krevet
- 4 lžíce limetkové šťávy
- špetka chilli
- sůl & pepř
- 2 lžíce másla
- 1/2 červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 čerstvá jalapeňo paprička
- 8 středně velkých pšeničných placek (nebo 16 malých)
- 4 lžíce másla (v horším případě oleje)
- 1/2 červené cibule
- 100 g Goudy
- 100 g Cheddaru
- K podávání: čerstvý koriandr, zakysaná smetana, avokádo, limeta
Postup přípravy krevetových quesadillas
- Nejprve je potřeba si namarinovat krevety. Oloupané a očištěné malé krevety namarinujte ve směsi se 4 lžícemi limetkového džusu a lžičkou sušeného chilli. Přidejte špetku soli a pepře. Marinujte zhruba 10 minut a poté limetkovou šťávu slijte.
- Na pánvi rozpusťte na středním plameni 2 lžíce másla. Na másle orestujte najemno nasekanou červenou cibuli a prolisovaný česnek. Jakmile cibule zprůhlední, přidejte nakrájenou papričku jalapeňo na drobné kostičky a krevety, které restujte minutku z každé strany. Směs krevet a zeleniny dejte na talíř na stranu.
- Nyní je potřeba si připravit tortilly. Pánev si vytřete papírovým ubrouskem a přidejte trochu másla a nechte ho rozpustit. Položte na pánev tortillu a z každé strany ji prohřejte. Tortillu několikrát po 10 sekundách otočte na další stranu dokud se na ní nezačnou tvořit puchýřky (vzduchové kapsy).
- Na každou tortillu dejte trochu nastrouhané goudy a trochu strouhaného čedaru, přidejte směs s krevetami, trochu čerstvé červené cibule nasekané najemno a trochu nasekaného koriandru. Placku překlopte v polovině a ještě na pánvi prohřejte.
- Quesadillu můžete přepůlit. Servírujte s nakrájeným avokádem, měsíčky limetky, koriandrem, zakysanou smetanou a popřípadě salsou verde, která k mořským plodům perfektně sedí.
Chutnaly vám krevetové quesadillas se sýrem? Vyzkoušejte také:
- Autentické avokádové guacamole
- Zapečenou tortillu s fazolemi a čedarem
- Chilli con carne s mletým hovězím masem
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews