-
Čas přípravy45 minut
-
Doba vaření15 minut
-
Porce30
-
Celkový čas1 hodina
Ovocné košíčky nemají konkurenci mezi ovocnými dezerty a jsou skvělým zákuskem na každé oslavě. Tyto košíčky jsou jako z cukrárny.
Ovocné košíčky s pudinkem pečeme u nás doma celkem často. Korpus je upečený z klasického lineckého těsta, plněné jsou vanilkovým pudinkem a zdobit je můžeme jakýmkoliv ovocem, které nám zbylo doma. Tento recept na ovocné košíčky s pudinkem je jednoduchý, zvládne ho opravdu každý a navíc je několikrát vyzkoušený. Pokud máte chuť na nějaký lehký a ovocný dezert, určitě doporučuji vyzkoušet tenhle.
Suroviny na ovocné košíčky
Těsto:
- Hladká mouka
- Cukr moučka
- Tuk
- Žloutky
- Vanilkový cukr
- Citronová kůra
Krém:
- Mléko
- Vanilkový pudinkový prášek
- Cukr krupice
- Vanilkový cukr
- Máslo
- Cukr moučka
Další:
- Ovoce dle sezóny
- Dortové želé, čiré
Postup na ovocné košíčky
- Nejprve si připravíme těsto: Smícháme veškeré suroviny na přípravu těsta a na vále vypracujeme těsto do válečku. Váleček poté krájíme na malé dílky, kterým plníme formičky na mini košíčky.
- Košíčky pečeme dozlatova na 180°C cca 15 minut, dokud nám nepůjdou krásně vyklopit.
- Nyní je potřeba připravit krém: Vyšleháme máslo s vanilkovým a moučkovým cukrem, přidáme vychladlý pudink, který jsme uvařili dle návodu na obalu a důkladně prošleháme.
- Připravený krém nandáme do zdobícího sáčku a naplníme jím upečené košíčky. Na tuto dávku vyjde 30 košíčků.
- Košíčky necháme částečně ztuhnout a zdobíme ovocem.
- Dortové želé smícháme se šťávou z kompotu či vodou a svaříme, dokud nám nezhoustne želatina, kterou pak potíráme ovoce.
- Takto připravené košíčky necháme ztuhnout v lednici, nejlépe do druhého dne.
TIP:
- Dortové želé chrání ovoce před oxidací. Ovoce na povrchu neoschne a zůstane díky želatině krásně lesklé.
Vyzkoušejte také:
Ingredients
Těsto na ovocné košíčky
Krém na ovocné košíčky
Další
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews