-
Čas přípravy20 min
-
Doba vaření20 min
-
Porce4
-
Celkový čas40 min
Pýchavka obrovská je houba rozšířená po celém světě, ale jen někde tuto delikatesu připravují. Já osobně tyto řízky miluji, jsou daleko lepší než bedle a mají pevnější strukturu.
Obalovaná pýchavka jiným názvem také vatovec se dá připravit stejným způsobem jako řízky z bedel. Někteří šťastlivci tuto houbu najdou v opravdu velikých rozměrech a patří jim má závist, protože my vždycky najdeme pouze menší kousky a z obavy, že je najde někdo jiný je raději hned bereme domů. Suroviny na přípravu uvedu pouze obecně, protože každá houba může být různé velikosti.
Suroviny na obalovanou pýchavku
- pýchavka
- hladká mouka
- vejce
- strouhanka
- sádlo popř. olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy smažených řízků z pýchavky
- Nejprve je potřeba si houbu oloupat a poté rozporcovat. Houbu nakrájejte zhruba na 1-1,5 cm tlusté plátky.
- Nyní si už jen připravte směs na trojobal, do jedné misky hladkou mouku, do druhé rozšlehané vejce a do třetí strouhanku.
- Houbové řízky lehce posolte a opepřete, můžete přidat i drcený kmín. Poté řízky obalujte v hladké mouce, vejcích a nakonec ve strouhance. Doporučuji obalovat dvakrát s tím, že druhé kolo obalujete už jen ve vejci a strouhance.
- Na pánvi s tlustým dnem si na středním ohni rozehřejte sádlo nebo jiný tuk. Houby smažte dozlatova z každé strany.
- Po osmažení hub je můžete ještě na chvilku odložit na papírový ubrousek, abyste se zbavili přebytečného tuku a poté rovnou servírovat.
- Skvěle chutnají s bramborovou kaší, domácí tatarkou nebo jen tak samotné.
Chutnala vám obalovaná pýchavka? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Obalovaná pýchavka
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review