-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření30 minut
-
Porce4
-
Celkový čas40 minut
Nejlepší srbské rizoto s vepřovým masem
Nejlepší srbské rizoto s vepřovým masem je jednoduché rizoto, které všichni známe ze školních jídelen. Rizoto je celkem snadné na přípravu, jelikož jej připravujeme v troubě. Volba ingrediencí je čistě na vás a není problém srbské rizoto udělat s kuřecím nebo dokonce s mletým masem. Ačkoli se rizoto jmenuje srbské, tak tento pokrm ze Srbska nepochází.
Suroviny na nejlepší srbské rizoto s vepřovým masem
- 300 g vepřového masa (ideálně plec)
- 400 g rýže
- 2 cibule
- 2-3 lžíce rajského protlaku
- 3 lžíce sterilované kápie nebo 1 čerstvá
- 5 lžic sterilovaného nebo mraženého hrášku
- 2 lžičky sladké mleté papriky
- vývar nebo voda
- sůl & pepř
- olej
- strouhaný sýr na posypání
TIP: Pokud máte rádi pikantní jídla, můžete přidat špetku mletého chilli.
VIDEORECEPT
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=sv9jiZNRBLI[/embedyt]Nejlepší srbské rizoto postup přípravy
- Nejprve si oloupejte a nakrájejte cibuli najemno a maso na menší kousky. Na oleji zpěňte nakrájenou cibuli a poté přidejte maso. Maso restujte tak, aby se zatáhlo a ze všech stran bylo opečené.
- Přidejte rajský protlak, kápii a vše důkladně promíchejte.
- Přidejte propláchnutou rýži, promíchejte a krátce vše prosmažte. Nakonec vše osolte, opepřete a přidejte mletou papriku a hrášek.
- Vše zalijte vývarem nebo vodou v poměru na jeden hrnek rýže dva hrnky vody.
- Nyní hrnec přiklopte nebo směs přendejte do zapékací mísy, kterou také přikryjte a dejte do předehřáté trouby na 200 stupňů.
- Po 20 minutách jídlo zkontrolujte zda je rýže hotová a maso měkké. Pokud je směs příliš suchá, podlijte vývarem a pečte dál.
- Hotové rizoto podávejte sypané strouhaným sýrem a s kyselou okurkou.
Vyzkoušejte také:
- Poctivá zelňačka s klobásou
- Španělské ptáčky z hovězího či vepřového masa
- Vynikající dušené červené zelí
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews