-
Čas přípravy20 min
-
Doba vaření2 h
-
Porce6
-
Celkový čas2 h 20 min
Tento lahodný pokrm je plný chutí a vůní, které se spojují v dokonalý kulinářský zážitek. Pečený bůček je u nás velmi oblíbený, a proto recept na něj nesmí chybět.
Nejlepší pečený bůček vás ohromí svou jednoduchostí a vynikajícím výsledkem. Bůček je dokonale upečený s křupavou kůrkou a šťavnatým masem uvnitř. Je to skvělá volba pro milovníky vepřového masa, kteří si chtějí dopřát pořádný gurmánský zážitek. Jako přílohu doporučuji knedlík, špenát nebo dušené zelí.
Suroviny na nejlepší pečený bůček:
- 1 kg vepřového bůčku s kůží
- 2 lžičky soli
- 1 lžička mletého černého pepře
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 4 stroužky česneku, rozmačkané na pastu
- 2 lžíce olivového oleje
Postup přípravy pečeného bůčku:
- Předehřejte troubu na 160°C.
- Bůček důkladně opláchněte pod tekoucí vodou a osušte papírovým ubrouskem.
- Na kůži bůčku udělejte s pomocí nože malé řezy ve tvaru mřížky.
- Smíchejte veškeré koření (sůl, pepř, kmín, papriku, tymián) s olivovým olejem a rozmačkaným česnekem.
- Tuto směs rovnoměrně rozetřete po celém bůčku, včetně kůže.
- Bůček dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte ho v předehřáté troubě asi 2 hodiny, dokud nebude kůže křupavá a maso měkké.
- Po upečení bůček nechte chvíli odpočinout, poté ho nakrájejte na plátky a podávejte ještě teplý.
Chutnal vám nejlepší pečený bůček? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Nejlepší pečený bůček
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews