-
Čas přípravy20 min
-
Doba vaření5 min
-
Porce20
-
Celkový čas24 hod
Nejlepší levandulový sirup (na limonádu)
Nejlepší levandulový sirup je opravdu jednoduchý a zvládne si ho připravit každý. Sirup vám nejlépe poslouží k přípravě levandulové limonády, což je úžasné letní osvěžení, které musíte vyzkoušet. V létě je ideální chvíle na trhání levandulí, které bývají součástí nejedné české zahrádky. Kromě limonády jej oceníte i při přípravě čaje nebo různých sladkých dezertů.
Suroviny na nejlepší levandulový sirup
- 50 g čerstvých květů levandule
- 1 litr vody
- 600 g třtinového cukru
- 20 g kyseliny citronové
- 1 citron
TIP: Pokud pěstujete na zahrádce mátu, můžete do sirupu přidat 30 g lístků máty, které nechte louhovat stejnou dobu jako květy levandule.
Postup přípravy nejlepšího levandulového sirupu
- Do hrnce si nalijte vodu, přidejte levandulové květy a citron nakrájený na plátky. Směs několik minut povařte a poté nechte vychladnout.
- V přikrytém hrnci louhujte levanduli s citronem do dalšího dne (ideálně 24 hodin).
- Druhý den sirup sceďte, přidejte kyselinu citronovou a třtinový cukr. Směs zahřívejte tak, aby došlo k rozpuštění cukru. Hustou směs nalijte do sklenic nebo lahviček.
Pro připravení levandulové limonády zalijte množství sirupu dle chuti vodou nebo sodovkou, přidejte led, ozdobte plátkem citronu a vychutnejte si skvělé letní osvěžení.
Vyzkoušejte také:
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review