-
Čas přípravy5 minut
-
Doba vaření10 minut
-
Porce2
-
Celkový čas15 minut
Nejlepší krupicová kaše (zdravá a lehká)
Nejlepší krupicová kaše je zdravá a lehká forma sladké snídaně. Na této snadné a základní krupicové kaši si pochutnají nejen děti ale i dospělí. Každý má rád krupicovou kaši jinak. V tomto receptu najdete dvě varianty, jedna je s čokoládou a druhá s karamelizovanými jablky.
Suroviny na nejlepší krupicovou kaši
- 500 ml mléka
- 4 lžíce krupičky
- máslo na vymazání hrnce
- 1 lžička třtinového cukru
S čokoládou
- 20 g čokolády
S karamelizovanými jablky
- 1 jablko
- 1/2 lžičky skořice
- 2 lžíce javorového sirupu
- 2 lžíce vody
TIP: Můžete kaši posypat instantním kakaovým nápojem typu Granko a přidat kolečka banánu popř. lžičku másla.
Nejlepší krupicová kaše postup přípravy
- Do půl litru mléka dejte 4 lžíce krupičky a důkladně promíchejte.
- Menší hrnec nebo kastrůlek vymažte máslem. Přidejte mléko s krupičkou a na středním plameni prohřívejte.
- Zhruba po 5 minutách důkladného míchání vám kaše zhoustne a bude krémová. Dochuťte cukrem nebo sladidlem.
- S čokoládou: krupicovou kaši posypte strouhanou čokoládou
- S karamelizovanými jablky: Oloupejte jablko, vykrájejte bubáky a vnitřek. Nakrájejte ho na plátky. Na pánev dejte jablka, skořici, sirup a trošku vody. Jakmile jablka po chvilce restování změknou a voda se vypaří máte hotovo. Podávejte na krupicovou kaši.
TIP: Někdo má rád k podávání trošku másla. Můžete přidat lžičku másla a poté přidat topping.
Vyzkoušejte také:
- Holandský řízek z mletého masa se sýrem
- Kuřecí řízky v cornflakes z trouby
- Nejlepší zelňačka se smetanou a bramborem
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review