Jednoduché kokosky z bílků

Kokosky z bílků
  • Čas přípravy
    20 minut
  • Doba vaření
    40 minut
  • Porce
    20
  • Ready In
    1 hodina

Nastal čas Vánoc a tak připravujeme jako každý rok na vánoční svátky naše oblíbené cukroví. Mezi ně samozřejmě patří kokosky. Jsou sladké, vláčné a výtečně kokosové.

Jednoduché kokosky z bílků jsou velmi jednoduché na přípravu a kdo má rád kokos, tak si jistě přijde na své. U nás kokosky připravuje naše babička a vždycky jsou výborné a vláčné. Hlavními surovinami jsou bílky, cukr a kokos.

Suroviny – Jednoduché kokosky z bílků

  • Bílky
  • Moučkový cukr
  • Strouhaný kokos

Postup přípravy – Jednoduché kokosky z bílků

  • V misce ušleháme z bílků měkký, řídký sníh.
  • Misku se sněhem postavíme do vodní lázně nad páru. Voda musí být těsně pod bodem varu, nesmí výrazně bublat.
  • Postupně do sněhu zašleháme metličkou cukr. Pokračujeme ve šlehání nad párou, až hmotu zahřejeme natolik, že když ji prstem vyzkoušíme, bude příjemně horká. Bílky se nesmí teplem srazit, takže stále mícháme a šleháme cca 3-5 minut.
  • Uvařenou sněhovou hmotu odstavíme a necháme zchladnout, občas prošleháme. Do vychladlého sněhu opatrně zašleháme kokos. Kokos přestaneme přidávat ve chvíli, kdy je hmota hezky rozčepýřená.
  • Na plech vyložený pečícím papírem vykrajujeme lžičkou malé hromádky a ty budeme rovnat v řadách vedle sebe.
  • V předehřáté troubě na 140°C pečeme kokosky 15-20 minut do jemného zrůžovění. Hotové kokosky necháme zchladnout na plechu a když jsou povedené, jsou vláčné, jemné a zároveň lehce křupavé na povrchu.

TIP:

  • Vychladlé kokosky potřebují pár dní na rozležení, jsou pak chutnější.

Vyzkoušejte také:

    Suroviny

    Jednoduché kokosky z bílků

      Mohlo by se vám líbit

      Ohodnotit recept

      Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

      Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..