-
Čas přípravy30 minut
-
Doba vaření1 hodina, 30 minut
-
Porce4
-
Celkový čas2 hodiny
Nejlepší jednoduchý boršč Pohlreich
Nejlepší jednoduchý boršč Pohlreich pochází z Ukrajiny, ale rozšířil se po celém světě. Zkuste tento recept na pravý ruský boršč. U nás si ho oblíbili snad všichni. Je to výborná polévka, která Vás zahřeje hlavně v zimních dnech. Na tuto verzi klasického boršče budeme potřebovat: Hovězí maso, červenou řepu, zelí, brambory, mrkev a jiné. Každý používá do této polévky jiné ingredience dle svých zvyklostí, ale zaručeně nesmí chybět červená řepa, která dodá jídlu nezaměnitelnou barvu a chuť.
Suroviny na přípravu nejlepšího boršče:
- Hovězí maso – 500g s kostí
- Červená řepa – 300g
- Bílé zelí – 200g
- Rajčata – 2ks oloupaná (lze použít i rajský protlak, 2 lžíce)
- Mrkev – 100g
- Brambory – 200g
- Cibule – 100g
- Česnek – 2 stroužky
- Bobkový list – 2ks
- Pepř celý – 5 kuliček
- Sůl – na dochucení
- Máslo – 30g
- Vinný ocet – na dochucení
- Cukr – na dochucení
- Petrželová nať, kopr – na ozdobu
- Zakysaná smetana – 200g
Postup přípravy nejlepšího boršče:
- Hovězí maso s kostí omyjeme ve studené vodě, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a dáme vařit. Osolíme, přidáme celý pepř, bobkový list a vaříme na mírném plameni, dokud nebude maso měkké.
- Zatímco se vaří maso, pokračujeme v přípravě zeleniny do polévky. Oloupeme řepu a nakrájíme na nudličky. Řepu si dáme vařit v menším hrnci s částí vývaru z vařeného masa a vaříme dokud nebude měkká.
- Jakmile je maso hotové, vyndáme jej a odložíme stranou. Vývar scedíme.
- Cibuli nakrájíme na malé kostičky a v dalším hrnci orestujeme na másle. Přidáme mrkev nastrouhanou na nudličky a orestujeme společně s cibulí. Základ zalijeme vývarem z masa.
- Do polévky přidáme nastrouhané zelí na nudličky, uvařenou červenou řepu, brambory na kostičky, rajčata nakrájená na malé kostičky a vše povaříme asi 30 minut.
- Maso nakrájíme na malé kostky, vložíme do polévky, přidáme prolisovaný česnek a vše společně ještě krátce povaříme.
- Hotovou polévku dochutíme octem a cukrem. Podáváme se zakysanou smetanou a nasekanou petrželovou natí či koprem.
Vyzkoušejte také:
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews