-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření30 minut
-
Porce12
-
Celkový čas40 minut
Máte také rádi sladký zákusek ke kávě jako svačinku, když máte volnou chvilku? Doporučuji vyzkoušet recept na vláčný makovec.
Nejlepší hrníčkový makovec je vláčný, výborný moučník, který se výtečně hodí ke kávě. Tento babiččin makovec máme nejraději, protože je připravený raz dva.
Suroviny – Nejlepší hrníčkový makovec
- Polohrubá mouka
- Mléko
- Mák
- Cukr
- Vejce
- Prášek do pečiva
- Vanilka
- Moučkový cukr
Postup přípravy – Makovec
- Veškeré suroviny smícháme dohromady a vlijeme do pekáčku s pečícím papírem.
- Pečeme v předehřáté troubě při 120°C cca 30 minut. Zapíchnutím špejle do makovce vyzkoušíme, zda je hotový. Když je špejle čistá, máme hotovo.
- Necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a podáváme třeba ke kávě nebo k čaji.
Vyzkoušejte také:
- Vepřovou panenku s hříbkovou omáčkou
- Kuřecí řízky v cornflakes z trouby
- Rychlé langoše z jogurtu bez kynutí
Ingredients
Nejlepší hrníčkový makovec
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review