Nejlepší hrníčkový makovec

Nejlepší hrníčkový makovec
  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    30 minut
  • Porce
    12
  • Celkový čas
    40 minut

Máte také rádi sladký zákusek ke kávě jako svačinku, když máte volnou chvilku? Doporučuji vyzkoušet recept na vláčný makovec.

Nejlepší hrníčkový makovec je vláčný, výborný moučník, který se výtečně hodí ke kávě. Tento babiččin makovec máme nejraději, protože je připravený raz dva.

Suroviny – Nejlepší hrníčkový makovec

  • Polohrubá mouka
  • Mléko
  • Mák
  • Cukr
  • Vejce
  • Prášek do pečiva
  • Vanilka
  • Moučkový cukr

Postup přípravy – Makovec

  • Veškeré suroviny smícháme dohromady a vlijeme do pekáčku s pečícím papírem.
  • Pečeme v předehřáté troubě při 120°C cca 30 minut. Zapíchnutím špejle do makovce vyzkoušíme, zda je hotový. Když je špejle čistá, máme hotovo.
  • Necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a podáváme třeba ke kávě nebo k čaji.

Vyzkoušejte také:

Ingredients

Nejlepší hrníčkový makovec

    Mohlo by se vám líbit

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.