
-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření30 minut
-
Porce12
-
Celkový čas40 minut
Nejlepší čokoládové brownies
Nejlepší čokoládové brownies je vláčný dezert, který si získal přízeň milionů lidí. Brownie je moučník pocházející z USA. Pro výrobu se používá třené těsto s přídavkem mouky a kakaa, někdy i kousků čokolády, případně ořechů. Varianta white brownies (bílé brownies) používá bílou čokoládu místo hnědé.
Suroviny na nejlepší čokoládové brownies
- 300 g hořké čokolády (70%)
- 250 g másla
- 6 vajec
- 250 g cukru
- 200 g hladké mouky
- 2 lžíce holandského kakaa
- pár kapek vanilkového extraktu
- špetka soli
Vyzkoušejte také:
Postup přípravy
Čokoládu si nalámeme na kostky a připravíme vodní lázeň. Vodní lázeň připravíme tak, že vezmeme větší hrnec, naplníme do poloviny vodou a do něj vložíme o něco menší hrnec. Voda by se neměla vařit, ale pouze zlehka bublat. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu s máslem a mezitím si vyšleháme vejce s cukrem, špetkou soli a vanilkovým extraktem.
Čokoládovou směs necháme trochu zchladnout a poté přimícháme do vyšlehaných vajec. Nakonec přimícháme hladkou mouku a holandské kakao.
Připravíme si formu a vymažeme máslem a vyložíme pečícím papírem. Papír tam pak lépe drží. Pokud budeme plech pouze vymazávat, tak ještě vysypeme hladkou moukou.
Těsto nalijeme do formy a pečeme na 180° 30-40 minut. Během pečení brownies kontrolujeme. Hotové brownies by měly být uvnitř mokré a vláčné.
Závěr
Brownies se peče na plechu. Po upečení se může potřít čokoládovou polevou či posypat moučkovým cukrem a přidat se může také šlehačka. Ještě teplé brownie se může podávat se zmrzlinou. Krájí se na čtverečky a vhodným nápojem k nim je mléko.
Mohlo by se vám líbit
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Nejlepší čokoládové brownies
Follow The Directions
Čokoládu si nalámeme na kostky a připravíme vodní lázeň. Vodní lázeň připravíme tak, že vezmeme větší hrnec, naplníme do poloviny vodou a do něj vložíme o něco menší hrnec. Voda by se neměla vařit, ale pouze zlehka bublat. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu s máslem a mezitím si vyšleháme vejce s cukrem, špetkou soli a vanilkovým extraktem.
Čokoládovou směs necháme trochu zchladnout a poté přimícháme do vyšlehaných vajec. Nakonec přimícháme hladkou mouku a holandské kakao.
Připravíme si formu a vymažeme máslem a vyložíme pečícím papírem. Papír tam pak lépe drží. Pokud budeme plech pouze vymazávat, tak ještě vysypeme hladkou moukou.
Těsto nalijeme do formy a pečeme na 180° 30-40 minut. Během pečení brownies kontrolujeme. Hotové brownies by měly být uvnitř mokré a vláčné.



Napište komentář