-
Čas přípravy2 hodiny, 15 minut
-
Doba vaření45 minut
-
Porce3
-
Celkový čas3 hodiny
Každý jistě zná tradici, že pokud si dá na Nový rok čočku, tak se ho budou v daném roce držet peníze. Čočka svým tvarem připomíná peníze a právě proto je spojována s tímto zvykem.
Nejlepší čočka na kyselo je nejčastěji připravována na Nový rok. K vařené čočce nejčastěji podáváme vařené vejce, sázené vejce, libový párek, uzené maso a jiné. My si dnes připravili čočku na kyselo s párkem, sázeným vejcem a se smaženou cibulkou, ale pokud nepřidáte uzeninu, máte výborný vegetariánský pokrm.
Nejlepší čočka na kyselo suroviny:
- Čočka – 250g
- Cibule – 2ks
- Ocet – 3 lžíce
- Olej – 1 lžíce
- Hladká mouka – 1 lžíce
- Cukr – dle chuti
- Sůl, pepř – dle chuti
- Nové koření – 3 kuličky
- Bobkový list – 3 lístky
- Uzenina, vejce – k podávání
Nejlepší čočka na kyselo postup přípravy:
- Čočku namočíme asi na 2 hodiny do vody, poté slijeme a uvaříme spolu s bobkovým listem a novým kořením doměkka podle návodu na obalu. Většinou vaření zabere tak 30 minut.
- Slijeme vodu, čočku scedíme a necháme si trošku vývaru z čočky stranou.
- Čočku osolíme, opepříme, přidáme ocet a zbytek vývaru z čočky co jsme si dali stranou, čočka pak není suchá a zahustíme moukou.
- Chvilku povaříme, dle chuti přidáme cukr a na závěr na oleji osmažíme cibulku nakrájenou najemno a podáváme společně s čočkou.
- Připravíme si uzeninu či vejce jak máme rádi a servírujeme s kyselou okurkou.
Vyzkoušejte také:
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews