-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření5 minut
-
Porce2
-
Celkový čas15 minut
Nejlepší chleba ve vajíčku Pohlreich
Nejlepší chleba ve vajíčku Pohlreich je častá večeře v naší rodině. Není to sice nejzdravější jídlo, ale máme ho rádi. Chleba ve vajíčku je rychlý a opravdu jednoduchý na přípravu. Hodí se nejen k večeři, ale také jako svačina třeba na cesty. Já používám tuto variantu, protože se stala naší nejoblíbenější. Na tuto variantu budete potřebovat: Chleba, olej, vejce, sůl, plnotučnou hořčici a zeleninu. Nakonec zdobíme petrželkou. Samozřejmě můžete vyzkoušet ozdobit se vším, co máte rádi.
Suroviny na přípravu chlebu ve vajíčku:
- Chleba – já použila kmínový chléb, nakrájený na plátky
- Vejce – 2ks, rozšlehané
- Sůl – špetka, na ochucení vajíčka
- Olej – na smažení
- Plnotučná hořčice – dle chuti
- Zelenina – já použila kyselou okurku, červenou cibulku, jarní cibulku, papriku
- Petrželka – na ozdobu
Postup přípravy chlebu ve vajíčku:
- Vejce rozšleháme, osolíme špetkou soli a namočíme v nich krajíce chleba z obou stran.
- Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
- Osmažené chleby ve vajíčku potřeme plnotučnou hořčicí a poklademe zeleninou.
- Zde jsem použila kyselou okurku, červenou cibulku nakrájenou na kolečka, papriku, jarní cibulku a petrželku na ozdobu.
Vyzkoušejte také:
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review