Luxusní ovocná bublanina (vláčná)

Luxusní ovocná bublanina
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    20 min
  • Porce
    4
  • Celkový čas
    30 min

Luxusní ovocná bublanina

Luxusní ovocná bublanina je opravdu křehká, měkká a vláčná. V české kuchyni snad neexistuje jednodušší recept na pečenou sladkou dobrotu. V tomto receptu jsem použil jahody, ale můžete použít vaše oblíbené ovoce např. třešně. U tohoto receptu nepoužívám navážené suroviny, ale suroviny přepočítané na hrnky tzv. hrníčkovou bublaninu pro snadnější přípravu.

Suroviny na luxusní ovocnou bublaninu

  • ovoce (jahody, třešně…)
  • 1.5 hrnku polohrubé mouky
  • 1/4 hrnku rozpuštěného másla
  • půl až tři čtvrtě hrnku cukru
  • 200 ml zakysané smetany
  • 3 vejce
  • vanilkový cukr
  • 1/2 prášku do pečiva
  • špetka soli
  • cukr moučka na posypání

TIP: Pokud máte mražené ovoce, tak jej obalte v mouce.

Luxusní ovocná bublanina postup přípravy

  1. Do mouky přidáme vejce, prášek do pečiva, vanilkový cukr, zakysanou smetanu, cukr, špetku soli a rozpuštěné máslo. Vše v mixéru nebo ručně důkladně promíchejte.
  2. Plech si vymažte olejem nebo máslem a poté vysypte moukou. Na plech nalijte připravené těsto a poté už jen opatrně poklaďte připraveným ovocem.
  3. Nakonec už jen pečte na 175 stupňů zhruba půl hodiny. Na závěr hotovou bublaninu pocukrujte moučkovým cukrem.
  4. Na talíři ještě můžete ozdobit pár lístky čerstvé máty.

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Recipe Reviews

    • makyiy

      je opravdu luxusní!!!

    • Sabca

      Dnes jsem připravila třešňovou podle receptu a je úžasná, fakt krásně vláčná.

    • Radka

      Horšiu som ešte nikdy nejedla.

      • Helena

        Co jste s ní provedla,že se vám nepovedla.

    • Irena

      Recept obsahuje zbytečně moc mouky. Těsto je pak jiné konzistencí a ve výsledku koláč není tak vláčný. Možná je to tim, že máme jiné hrnečky. Potom bych ten problém lze vyřešit přesným popisem množství surovin dle váhy.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.