-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření20 min
-
Porce4
-
Celkový čas30 min
Luxusní ovocná bublanina
Luxusní ovocná bublanina je opravdu křehká, měkká a vláčná. V české kuchyni snad neexistuje jednodušší recept na pečenou sladkou dobrotu. V tomto receptu jsem použil jahody, ale můžete použít vaše oblíbené ovoce např. třešně. U tohoto receptu nepoužívám navážené suroviny, ale suroviny přepočítané na hrnky tzv. hrníčkovou bublaninu pro snadnější přípravu.
Suroviny na luxusní ovocnou bublaninu
- ovoce (jahody, třešně…)
- 1.5 hrnku polohrubé mouky
- 1/4 hrnku rozpuštěného másla
- půl až tři čtvrtě hrnku cukru
- 200 ml zakysané smetany
- 3 vejce
- vanilkový cukr
- 1/2 prášku do pečiva
- špetka soli
- cukr moučka na posypání
TIP: Pokud máte mražené ovoce, tak jej obalte v mouce.
Luxusní ovocná bublanina postup přípravy
- Do mouky přidáme vejce, prášek do pečiva, vanilkový cukr, zakysanou smetanu, cukr, špetku soli a rozpuštěné máslo. Vše v mixéru nebo ručně důkladně promíchejte.
- Plech si vymažte olejem nebo máslem a poté vysypte moukou. Na plech nalijte připravené těsto a poté už jen opatrně poklaďte připraveným ovocem.
- Nakonec už jen pečte na 175 stupňů zhruba půl hodiny. Na závěr hotovou bublaninu pocukrujte moučkovým cukrem.
- Na talíři ještě můžete ozdobit pár lístky čerstvé máty.
Vyzkoušejte také:
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews