-
Čas přípravy5 min
-
Doba vaření20 min
-
Porce4
-
Celkový čas25 min
Ryby jsou zdraví prospěšné, a proto bychom je podle výživových poradců měli jíst alespoň 2x týdně. Zkuste si připravit jednoduchý recept s lososem na bylinkách.
Losos na másle s bylinkami je opravdu rychlý recept, který vám nezabere více než půl hodiny. Z mé vlastní zkušenosti ho jedí i děti a ty bývají často vybíravé. Jako přílohu mám ráda bramborovou kaši nebo šťouchané brambory s jarní cibulkou. Pokud máte čerstvé bylinky, tak bude losos chutnat nejlépe, zejména čerstvý tymián dovede chuť lososa povznést na novou úroveň.
Suroviny na lososa na másle
- filet z lososa s kůží
- 2 lžíce másla (s troškou oleje)
- tymián
- rozmarýn
- grilovací koření
- citronová šťáva
- mletý pepř, sůl
Postup přípravy lososa na másle s bylinkami
- Na straně, kde je kůže zlehka kůži několikrát nakrojte a poté z obou stran dejte tymián, rozmarýn, sůl, pepř a lososa zakápněte citronovou šťávou.
- Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte trošku oleje, aby se máslo nepřepalovalo a lososa kůží v pánvi zprudka restujte. Mezitím sbírejte lžící máslo s bylinkami a přelévejte lososa z vrchu.
- Lososa neotáčejte a umístěte ho do pekáčku kůží dolů, posypte lehce grilovacím kořením a v předehřáté troubě na 190-200°C nechte 5-8 minut dopéct.
- Hotový filet z lososa servírujte ke šťouchaným, pečeným nebo vařeným bramborám. Můžete jídlo doplnit zeleninou.
Chutnal vám losos na másle s bylinkami? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Losos na másle s bylinkami
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review