Kuřecí nudličky na kari s hranolkami jsou skvělou volbou, když máte chuť na něco rychlého, šťavnatého a voňavého. Kombinace jemně pikantního masa se zeleninou a křupavých hranolků potěší celou rodinu i hosty.
Kuřecí nudličky na kari s hranolkami je jednoduchý tip na oběd nebo večeři. Šťavnaté kousky kuřecího masa v lahodné asijské omáčce se zeleninou potěší každého strávníka. Můžete, ale nemusíte si k této směsi připravit také domácí tatarku podle našeho receptu. Kromě hranolek si směs můžete dát s americkými bramborami, rýží nebo třeba k čerstvému chlebu.
Suroviny na kuřecí nudličky na kari s hranolkami
- 400 g kuřecích prsou
- 1 červená paprika (kápie)
- 1 mrkev
- 1/2 pórku
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička kari koření
- 1/2 lžičky sladké papriky
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička worcesterové omáčky
- 100-200 ml vody nebo vývaru
- 1–2 lžičky Solamylu rozmíchané ve 2 lžících vody
- sůl a pepř podle chuti
TIP: Pro milovníky pikantního jídla si můžete přidat 1 lžičku sušeného chilli nebo čerstvou feferonku.
Kuřecí nudličky k hranolkám postup přípravy:
- Kuřecí maso nakrájejte na nudličky. Papriku, mrkev a cibuli s pórkem nakrájejte na proužky či plátky.
- Na pánvi rozehřejte olej, přidejte kuřecí maso a restujte dozlatova. Přidejte zeleninu a společně restujte cca 5 minut.
- Přidejte kari koření, papriku, sójovou omáčku a worcester. Promíchejte, zalijte vodou nebo vývarem a krátce povařte. Nakonec vmíchejte Solamyl rozpuštěný ve vodě a nechte omáčku krátce zhoustnout. Dochuťte solí s pepřem podle potřeby.
- Hranolky připravíte tak, že si oloupete brambory, nakrájíte do tvaru hranolků a opláchnete ve studené vodě. Poté je osušíte, vyskládáte na plech vyložený pečícím papírem a postříkáte olejem. Pečete dozlatova na 220 zhruba 30-40 minut. Recept na smažené hranolky zde.
- Podávejte s čerstvě upečenými hranolky a popřípadě dresinkem nebo domácí tatarskou omáčkou.
Napište komentář