-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření30 min
-
Porce4
-
Celkový čas40 min
Kuřecí játra se připravují nejčastěji na cibulce jako rychlovka, ale můžete je vylepšit, když přidáte svoji oblíbenou zeleninu. Játra si zachovají skvělou chuť a jídlo bude o trošku vyváženější.
Kuřecí játra se zeleninou jsou v podstatě jednoduchá na přípravu. Mě osobně na celém procesu v tomto receptu vadí samotné očišťování kuřecích jater. Ze zeleniny přidávám mrkev, papriku a občas také hrášek. Meze se však nekladou.
Suroviny na kuřecí játra se zeleninou
- 2 lžíce přepuštěného másla
- 1 cibule
- 1 kg kuřecích jater
- 2-3 mrkve
- 1 červená paprika
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce bazalky
- sůl, pepř
TIP: Můžete přidat také čerstvý tymián nebo vaše oblíbené bylinky či koření.
Jak připravit kuřecí játra se zeleninou
- Nejprve si samozřejmě játra propláchněte, očistěte a pokrájejte na menší kusy. Cibuli nakrájenou najemno si začněte ve větší pánvi restovat.
- Jakmile cibulka zesklovatí přidejte játra a ze všech stran je orestujte. Během restování je zaprašte hladkou moukou a bazalkou. K orestovaným játrům přidejte pokrájenou papriku s mrkví, lehce podlijte vodou a duste pod pokličkou zhruba 20 minut.
- Nakonec pokrm dochuťte solí s pepřem a podávejte s rýží nebo hranolky.
Chutnala vám restovaná játra se zeleninou? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Kuřecí játra se zeleninou
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review