-
Čas přípravy20 minut
-
Doba vaření50 minut
-
Porce4
-
Celkový čas1 hodina 20 minut
Krémové špagety s dýňovou omáčkou
Krémové špagety s dýňovou omáčkou je skvělý tip na podzimní jídlo, které si připravíte z dýně Hokkaidó. Omáčka z dýně je lahodná a doporučuji si k ní připravit domácí pesto.
Suroviny na krémové špagety s dýňovou omáčkou
- 500 g špaget nebo jiných těstovin
- 100 g plátků slaniny
- 1/2 dýně Hokkaidó
- 2 lžíce másla
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- voda z těstovin
- 200 ml smetany na vaření
- 1 lžička chilli
- 1 lžička tymiánu
- špetka muškátového oříšku
- sůl & pepř
- strouhaný sýr k podávání
- na pesto: stroužek česneku, hrst bazalky, hrst petrželové natě, lžíce piniových oříšků, lžíce olivového oleje, sůl
Postup přípravy krémových špaget s dýňovou omáčkou
- Nejprve si předehřejte troubu na 220°C, plech vyložte pečícím papírem a slaninu vypečte do křupava. Sundejte slaninu z plechu, nakrájejte na kostičky a dejte na stranu. Na plech teď přidejte polovinu dýně Hokkaidó nakrájené na kostky včetně slupky. Pečte 25-30 minut do změknutí dýně.
- Mezitím, co se dýně peče dejte vařit těstoviny do osolené vroucí vody podle návodu na obalu a uvařte je al dente (na skus). Trochu vývaru ze špaget si dejte stranou.
- Dýni rozmixujte tyčovým mixérem na pyré.
- V kastrolu rozpusťte máslo a na něm restujte cibuli do zprůhlednění. Přidejte prolisovaný česnek, minutku restujte, přidejte dýňové pyré a hrnek vody ze špaget. Vodu ze špaget používejte pro naředění omáčky do požadované hustoty.
- Nyní přidejte tymián, chilli, sůl, pepř a vše spolu 10 minut provařte.
- Pesto připravíte rozmixováním všech surovin na pesto v mixéru.
- Do omáčky vmíchejte smetanu, promíchejte a dochuťte solí, muškátovým oříškem a pepřem.
- Nakonec do omáčky přidejte špagety s kousky vysmažené slaniny a důkladně promíchejte.
- Těstoviny podávejte s pestem a posypané strouhaným sýrem.
Vyzkoušejte také:
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews