-
Čas přípravy1 hod 15 min
-
Doba vaření1 hod
-
Porce6
-
Celkový čas1 hod
Jednoduchá rajská omáčka s hovězím masem
Jednoduchá rajská omáčka s hovězím masem je moje oblíbená varianta receptu na rajskou omáčku, která u nás už zdomácněla. Zvládne ji uvařit opravdu každý a pochutná si na ní celá rodina. Omáčku doporučuji vařit z vypěstovaných rajčat z vaší zahrádky. K omáčce se hodí libovolné těstoviny nebo třeba náš kynutý houskový knedlík.
Suroviny na jednoduchou rajskou omáčku s hovězím masem
- 500 g hovězí maso (ideálně přední)
- 4 rajčata (nejlepší ze zahrádky)
- 100 g malý rajčatový protlak
- 2 cibule
- 1 bobkový list
- 7 kuliček černého pepře
- 3 kuličky nového koření
- 2 ks hřebíček
- 1/2 citronu
- cukr podle chuti
- máslo a olej
- lžička skořice
- špetka tymiánu
- sůl
- trocha smetany podle chuti
Jednoduchá rajská omáčka s hovězím masem postup přípravy
- Nejprve je potřeba si uvařit hovězí maso v hrnci s osolenou vodou, 2 kuličkami černého pepře, polovinou cibule a 1 bobkovým listem. Maso poduste do měkka.
- V jiném hrnci si rozpalte lžíci oleje a lžíci másla a přidejte najemno nasekanou cibuli, kterou mírně orestujte. Nyní přidejte 4 ks nakrájených rajčat, chvilku poduste pod pokličkou a poté přidejte rajčatový protlak, 5 kuliček černého pepře, 1 bobkový list, 2 hřebíčky, špetku tymiánu a polovinu citronu na kolečka. Nyní vše zalijte hovězím vývarem z masa a přidejte lžičku skořice a podle chuti cukr.
- Jakmile se rajčata rozvaří, tak omáčku přecedíme přes cedník a nakonec pokud je potřeba ji dochutíme octem a cukrem.
- Pokud budete omáčku zahušťovat, tak si připravte tmavou jíšku nebo použijte kupovanou. Nyní už jen nakrájejte maso na plátky, někdo ho přidává do omáčky, někdo jej dává až na talíři po naservírování omáčky. Někdo přidává i trošičku zakysané smetany nebo smetany ke šlehání, která následně omáčku ještě více zjemní.
Nyní hotový pokrm naservírujte, pokud chcete můžete jej ozdobit trochou petrželky
Vyzkoušejte také:
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews