-
Čas přípravy20 minut
-
Doba vaření45 minut
-
Porce8
-
Celkový čas1 hodina, 5 minut
Bublanina je sladká pochoutka, která osloví snad každého, kdo má rád ovoce. Na bublaninu můžete použít například jahody, veškeré druhy rybízu, justu, třešně a jiné.
Hrnková bublanina s rybízem paří mezi klasiku, kterou pečeme nejen v létě, ale také během celého roku. Avšak během léta můžeme ze zahrádky použít různé druhy ovoce. Nyní jsme pro Vás připravili bublaninu s rybízem. Sladké těsto a nakyslý rybíz tvoří dokonalou dvojici.
Suroviny – hrnková bublanina s rybízem
- Hladká mouka
- Polohrubá mouka
- Cukr krupice
- Vejce – žloutky a bílky zvlášť, pokojové teploty
- Vanilkový cukr
- Mléko
- Olej
- Kypřící prášek do pečiva
- Sůl
- Máslo a polohrubá mouka – na vymazání a vysypání formy
- Rybíz – čerstvý
Postup přípravy – hrnková bublanina s rybízem
- Horkovzdušnou troubu předehřejeme na 170 °C a připravíme si plech nebo zapékací formu, kterou vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.
- Bílky oddělíme od žloutků a žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
- Vmícháme mouku, kterou smícháme s práškem do pečiva a špetkou soli. Dále přidáme mléko a olej.
- Nakonec vyšleháme bílky do pevného sněhu a vmícháme je do žloutkové části těsta.
- Posypeme rybízem a pečeme cca 45 minut.
- Poté bublaninu vyndáme z trouby, necháme vychladnout a podáváme.
TIP: Aby byla bublanina vysoká, použijeme na pečení formu o průměru 22 cm.
Vyzkoušejte také:
Ingredients
Hrnková bublanina s rybízem
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review