- by Břicháč Tom
-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření20 minut
-
Porce2
-
Celkový čas30 minut
Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.
Fitness tuňákové mini karbanátky od Břicháče Toma je skvělý způsob jak do svého jídelníčku přidat rybu a zároveň si pochutnat. Podle výživových poradců by člověk měl ve svém jídelníčku jíst rybu a mořské plody alespoň 2x týdně.
Suroviny na fitness tuňákové mini karbanátky (2 porce)
- 200 g tuňáka ve vlastní šťávě
- 1 celozrnnou housku
- 1 vejce
- 1 menší cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžička sójové omáčky
- 1 lžička šťávy z citronu
- nasekaná petrželka
- sůl & pepř
- olivový olej na potření
Jak tuňákové karbanátky vylepšit?
Můžete použít místo celozrnné housky starší žitné pečivo. Nepoužívejte však více jak 100 g na 2 porce. Z mých zkušeností se hodí přidat do směsi na kuličky:
- více šťávy z citronu – klidně 1-2 lžíce
- další stroužek česneku
- lžíce rybí omáčky
- 1 jarní cibulka
Postup přípravy tuňákových minikarbanátků
- Nejprve tuňáka slijte a poté vymačkejte přebytečnou tekutinu. Cibuli oloupejte a nakrájejte na malé kousky, česnek prolisujte, petrželku nasekejte a pečivo nakrájejte na malé kousky.
- Všechny ingredience kromě oleje promíchejte a dochuťte solí s pepřem. Z takto vzniklé směsi vytvořte rukama kuličky nebo karbanátky.
- Karbanátky dejte na plech vyložený pečícím papírem a lehce je potřete olivovým olejem.
- Pečte v předehřáté troubě zhruba 20 minut na 200°C.
- Podávejte ideálně s čerstvou zeleninou nebo salátkem. Skvěle poslouží polníček.
TIP: K tuňákovým mini karbanátkům se skvěle hodí i dip. Takový zdravý dresing připravíte smícháním 1:1 jogurtu se zakysanou smetanou s uzenou paprikou, čerstvým koriandrem a chilli.
Další recepty od Břicháče Toma:
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review