- by Břicháč Tom
-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření20 minut
-
Porce2
-
Celkový čas30 minut
Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.
Fitness kuřecí s cibulovo-citronovou omáčkou je chutné jídlo, které se hodí především k obědu, můžete po něm však sáhnout i v čase večeře. Příprava vám nezabere příliš mnoho času a tento recept jsem nijak dále neupravovala.
Suroviny na fitness kuřecí s cibulovo-citronovou omáčkou (2 porce)
- 250-300 g brambor
- 250 g kuřecích prsou
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce zakysané smetany
- 2 lžíce másla
- 1 červenou cibuli
- šťáva z 1/3 citronu
- 1 lžička sladké sójové omáčky
- 1 lžíce vody
- kurkuma
- sůl & pepř
- čerstvá petrželka k bramborám
- chilli podle chuti
TIP: Pokud nemáte čerstvou petrželku, můžete ji nahradit čerstvou pažitkou nebo natí z jarní cibulky. Z brambor si můžete připravit i šťouchané pokud je máte radši.
Postup přípravy fitness kuřecího s cibulovo-citronovou omáčkou
- Brambory si očistěte a i se slupkou vařte ve vroucí osolené vodě zhruba 15-20 minut do změknutí.
- Kuřecí prsa si osolte, opepřete a okořeňte špetkou kurkumy ze všech stran.
- Na pánvi si rozehřejte lžíci olivového oleje a z obou stran na něm maso orestujte dozlatova.
- Hotová kuřecí prsa vyjměte a dejte stranou. Na stejnou pánev přidejte 2 lžíce másla a nakrájenou červenou cibuli. Cibuli nechte zesklovatět.
- Přidejte lžičku sladké sójovky, citronovou šťávu, 1 lžíci vody, špetku kurkumy a 2 lžíce zakysané smetany. Nechte spolu vše prohřát.
- Uvařené brambory smíchejte s nasekanou bylinkou, přidejte kuřecí maso a zalijte omáčkou. K vydatnému obědu přidáme velkou porci zeleninového salátu.
TIP: Pokud je omáčka málo kyselá, můžete přidat více citronové šťávy a pokud máte raději sladší, můžete přidat 1-2 lžičky sladké sójovky navíc.
Další recepty od Břicháče Toma:
- Mini tuňákové karbanátky (Břicháč Tom)
- Kuřecí s kuskusem a sezamem (Břicháč Tom)
- Dýňovka podle Lucie (Břicháč Tom)
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review