- by Břicháč Tom
-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření25 min
-
Porce2
-
Celkový čas35 min
Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě trápí při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.
Fitness kuře na paprice (Břicháč Tom) je zdravý recept na kuře na paprice, který je vyvážený a bez smetany. Chuťově se nijak zvlášť neliší od klasického kuřete na paprice. Některé suroviny v původním receptu byly nahrazeny zdravými surovinami s více živinami a méně kaloriemi. Vyzkoušejte kuře na paprice, které je opravdu z papriky.
Suroviny na fitness kuře na paprice
- 170 g žitných těstovin
- 4 kuřecí špalíčky (nebo 250 g kuřecího)
- cibule
- červená paprika
- 3/4 litru vody
- 1/2 hrnku mléka
- 1 lžíce mletých ovesných vloček
- mletá červená paprika
- sůl
- olivový olej
TIP: Pokud chcete použít horní stehna, budete potřebovat zhruba 3 ks na 2 porce.
Postup přípravy fitness kuřete na paprice
- V hrnci si rozpalte olej nebo máslo. Přidejte oloupanou a nakrájenou cibuli na kostičky a červenou papriku na větší kousky. Restujte zhruba 2 minutky, poté přidejte kuřecí špalíčky, které nechte zatáhnout. Vše zalijte vroucí vodou (750 ml), aby maso bylo ponořené. Pod pokličkou duste zhruba 25 minut.
- Vyjměte kuřecí maso a do směsi nalijte 1/2 hrnku mléka a směs rozmixujte tyčovým mixérem do hladka.
- Nyní omáčku potřebujeme zahustit a na to použijeme ovesné vločky. Do směsi nasypte lžíci ovesných vloček a vše důkladně rozmixujte. Omáčka by měla houstnout. Přidejte ovesné vločky dle potřeby a požadované hustoty.
- Nakonec ještě omáčku dochuťte solí a lžičkou mleté červené papriky. Vraťte špalíčky do omáčky. Pokud jste použili kuřecí prsa, tak je pokrájejte na menší kousky a vraťte do omáčky a vše spolu ještě 5-10 minut prohřejte.
- Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.
- Omáčku podávejte s těstovinami.
Další recepty od Břicháče Toma:
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review