-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření20 minut
-
Porce4
-
Celkový čas30 minut
Fazolky na smetaně s vejcem a bramborami
Fazolky na smetaně s vejcem a bramborami je jednoduché a přitom tak chutné jídlo. Jako příloha vám bohatě vystačí ranné brambory a bílkovinovou složku v jídle zastoupí vejce se smetanou.
Suroviny na fazolky na smetaně s vejcem a bramborem
- 300 g zelených fazolek
- 1-2 lžičky cukru
- mléko
- voda na podlití
- 1 lžíce másla
- 1 kelímek smetany ke šlehání
- 2 lžičky citronové šťávy
- sůl & pepř
- 4 vejce
- jíška podle potřeby
- příloha: vařený brambor
TIP: Někdo do pokrmu přidává kopr. Pokud ho máte rádi, můžete to vyzkoušet i s ním.
Postup přípravy fazolek na smetaně s vejcem
- Do hrnce dejte zelené fazolky a zalijte vodou tak, aby byly všechny ve vodě. Přiveďte k varu a přidejte sůl, pepř, cukr a vařte 5-7 minut na mírném plameni.
- Nyní přidejte smetanu a dochuťte citronovou šťávou podle chuti. Jídlo by mělo být mírně nakyslé.
- Pokud je směs příliš řídká, tak ji zahustěte světlou jíškou.
- Nakonec vmíchejte lžíci másla.
- Podávejte s vařenými brambory a vejcem natvrdo. Výsledný pokrm můžete zasypat čerstvou bylinkou.
Vyzkoušejte také:
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews