-
Čas přípravy5 min
-
Doba vaření5 min
-
Porce4
-
Celkový čas10 min
Chleba ve vajíčku je obdoba francouzského toustu, kdy obyčejný plátek chleba obalíte v rozšlehaném vejci a poté orestujete na pánvi. Zkuste ho vylepšit a máte skvělou pochoutku třeba k večeři.
Chleba ve vajíčku je tak jednoduchý na přípravu, že se skoro stydím přidat postup na jeho přípravu. Já však nedělám obyčejný chleba s vajíčkem, vždy jej udělám obložený a doplním ho dalšími ingrediencemi, které mu nejen sluší, ale i skvěle chutnají.
Suroviny na chleba ve vajíčku
- olej
- plátky staršího chleba
- 4 vejce
- sůl, pepř
- kečup nebo hořčice
- šunka
- sýr
- kyselé okurky
- rajče
- jarní cibulka
- čerstvá petrželka
Postup přípravy na vylepšený chleba ve vajíčku
- Nejprve si chléb rozkrájejte na středně tlusté plátky a vejce si vidličkou rozšlehejte v hlubokém talíři. K vejcím přidejte sůl a pepř.
- Chléb z obou stran namočte ve vaječné směsi a dejte na pánvičku s rozpáleným olejem. Na středním ohni chleba osmažte z obou stran dozlatova a dejte na papírový ubrousek, abyste se zbavili přebytečného oleje.
- Chléb ve vajíčku potřete plnotučnou hořčicí nebo kečupem, přidejte plátky šunky nebo sýra, doplňte kyselou okurkou a rajčetem. Vše nakonec dozdobte petrželkou nebo jarní cibulkou. Při zdobení se inspirujte mojí fotkou, při přidávání šunky je důležité ji tam jen tak nepoložit jako na klasický chléb, ale opravdu se pokuste udělat obložený chléb (stejně jako chlebíčky).
Chutnal vám chleba obalený ve vejci? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Chleba ve vajíčku
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review