Bedly na kmíně a másle

Bedly na kmíně a másle
  • Čas přípravy
    5 min
  • Doba vaření
    25 min
  • Porce
    2
  • Celkový čas
    30 min

Bedla je velice známá houba, která se dá připravit smažená, ale ne každý zná tento lahodný recept bedel na kmíně a přepuštěném másle.

Bedly na kmíně a másle je výborný a rychlý recept, který doporučuji vyzkoušet. Jelikož máslo má tendenci se přepalovat, tak v tomto receptu použiji přepuštěné máslo (ghí), které se nepřepaluje a navíc krásně voní a chutná po másle. Do receptu můžete přidat pár lístků čerstvého tymiánu nebo majoránky. Nohy z bedel v receptu nevyužívám. Z receptu uvedeného připravíte zhruba 2 střední porce.

Suroviny na bedly na kmíně a másle

Suroviny na bedly na kmíně a másle:

  • šalotka nebo cibule
  • kmín
  • sůl & pepř
  • 250 g bedel
  • přepuštěné máslo
  • čerstvé bylinky

TIP: Bedly můžete připravovat také na vepřovém sádle nebo oleji. Přepuštěné máslo však propůjčí pokrmu lahodnou máslovou chuť

VIDEORECEPT

Postup přípravy bedel na kmíně a másle:

  • Nejprve si ve větší pánvi rozehřejte přepuštěné máslo a na něm začněte restovat šalotku nebo cibuli nakrájenou na proužky. Klobouky bedel si očistěte a nakrájejte na zhruba 4 cm kusy. Přidejte je k orestované šalotce.
  • Bedly osolte, opepřete a přidejte drcený nebo celý kmín. Bedly budou pouštět vodu a jejich obsah se značně sníží. Restujte bedly dozlatova. Můžete přidat pár lístků čerstvé majoránky nebo tymiánu.
  • Hotové bedly podávejte s topinkami nebo s čerstvým pečivem. Na talíři můžete bedly ozdobit pár lístky majoránky.

Chutnaly vám tyto bedly na přírodní způsob? Vyzkoušejte také:

Ingredients

Bedly na kmíně a másle

    Mohlo by se vám líbit

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.