-
Čas přípravy5 min
-
Doba vaření25 min
-
Porce2
-
Celkový čas30 min
Bedla je velice známá houba, která se dá připravit smažená, ale ne každý zná tento lahodný recept bedel na kmíně a přepuštěném másle.
Bedly na kmíně a másle je výborný a rychlý recept, který doporučuji vyzkoušet. Jelikož máslo má tendenci se přepalovat, tak v tomto receptu použiji přepuštěné máslo (ghí), které se nepřepaluje a navíc krásně voní a chutná po másle. Do receptu můžete přidat pár lístků čerstvého tymiánu nebo majoránky. Nohy z bedel v receptu nevyužívám. Z receptu uvedeného připravíte zhruba 2 střední porce.
Suroviny na bedly na kmíně a másle:
- šalotka nebo cibule
- kmín
- sůl & pepř
- 250 g bedel
- přepuštěné máslo
- čerstvé bylinky
TIP: Bedly můžete připravovat také na vepřovém sádle nebo oleji. Přepuštěné máslo však propůjčí pokrmu lahodnou máslovou chuť
VIDEORECEPT
Postup přípravy bedel na kmíně a másle:
- Nejprve si ve větší pánvi rozehřejte přepuštěné máslo a na něm začněte restovat šalotku nebo cibuli nakrájenou na proužky. Klobouky bedel si očistěte a nakrájejte na zhruba 4 cm kusy. Přidejte je k orestované šalotce.
- Bedly osolte, opepřete a přidejte drcený nebo celý kmín. Bedly budou pouštět vodu a jejich obsah se značně sníží. Restujte bedly dozlatova. Můžete přidat pár lístků čerstvé majoránky nebo tymiánu.
- Hotové bedly podávejte s topinkami nebo s čerstvým pečivem. Na talíři můžete bedly ozdobit pár lístky majoránky.
Chutnaly vám tyto bedly na přírodní způsob? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Bedly na kmíně a másle
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review